Πέμπτη, Ιουλίου 11

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΔΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ .....ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !

ΟΙ  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ  ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ !

Οι αντιδράσεις στελεχών, αλλά και των φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων ενημέρωσης εκδηλώνονται με την παραμικρή αιτία και αφορμή και είναι ακόμη άγνωστο εάν πρόκειται για αποφασισμένη και σχεδιασμένη αντιπολιτευτική γραμμή ολικής ρήξης
με τη νέα κυβέρνηση ή είναι απλώς μία αντανακλαστική κίνηση, που προέρχεται από την αδυναμία προσαρμογής στο νέο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξυπηρετεί απλώς τη συσπείρωση των κομματικών δυνάμεων για να αποτραπούν οι γκρίνιες για τη οδυνηρή ήττα.

Πάντως η ρητορική από την Κουμουνδούρου περιστρέφεται γύρω από κριτική με βαριές εκφράσεις για τη νέα κυβέρνηση, όπως «οδοστρωτήρας», «αυταρχισμό», ενημέρωση Βόρειας Κορέας» και άλλα τινά. Η εικόνα που περιγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γα τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι περίπου ότι έχει κατεδαφιστεί μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα όλο το… έργο της προηγούμενης τετραετίας!

Μέσα σε όλα αυτά διατυπώνονται και οι προειδοποιήσεις του τύπου «επιστρέφουμε». Μάλιστα το σχετικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ανέλαβε να το διακινήσει χθες ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική γραμματεία του κόμματος έκανε μία φλογερή ανάρτηση, γράφοντας μεταξύ άλλων «ο Αλέξης έδωσε το σήμα!!! Ανασυγκροτούμαστε, οργανωνόμαστε και ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ!!»

Το μεσημέρι της Τετάρτης είχε συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του κόμματος το σαββατοκύριακο σε μία πρώτη προσπάθεια αποτίμησης, αλλά και χάραξης των επόμενων βημάτων.

Ο κ. Τσίπρας ερμήνευσε ως ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Κατά τον πρόεδρο του κόμματος το 31,53% αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα. Και σε αυτό το πλαίσιο έδωσε το χρονοδιάγραμμα για συνέδριο στο τέλος του χρόνου, ζητώντας να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά.
Όπως είπε βασικός στόχος είναι μέχρι, το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι περί τα 170.000 μέλη!

Ουσιαστικά προανήγγειλε δηλαδή τη δημιουργία ενός νέου κομματικού σχηματισμού