Δευτέρα, Ιουλίου 8

Ελληνική Λύση: Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή –Κ. Βελόπουλος: «Θα ασκήσω υπεύθυνη και λογική αντιπολίτευση»…


Στη Βουλή μπαίνει για πρώτη φορά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 72%, η Ελληνική Λύση εκλέγει 10 βουλευτές.

Ακολουθούν αναλυτικά τα ονόματα:

Επικρατείας

3,76
152.837
1
ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Διονυσίου
Α’ Αθηνών
2,60
4.813
1
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αναστασίου
Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών
2,57
6.096
1
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Κωνσταντίνου
Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών
3,52
6.243
1
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου
Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών
2,98
7.856
1
ΒΑΓΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου


Β’ Πειραιώς
4,25
5.236
1
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΧΑΙΔΩ του Δημητρίου
Α’ Ανατολικής Αττικής
4,86
8.488
1
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αντωνίου
Α’ Θεσσαλονίκης
5,42
12.693
1
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ιωσήφ
Β’ Θεσσαλονίκης
5,57
9.240
1
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αχιλλέως
Σερρών
6,11
5.149
1
ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη




«Υπεύθυνη» και «λογική» αντιπολίτευση θα ασκήσει η Ελληνική Λύση στη Βουλή τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, ευχαριστώντας όσους εμπιστεύτηκαν το κόμμα του στις εκλογές.

«Ευχαριστώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Λύση, θέλω να τους πω ότι αυτό που εγγυούμαστε είναι ότι δεν θα τους διαψεύσουμε» είπε και προσέθεσε: «Δεν μπαίνουμε στη Βουλή για να τα κάνουμε μαντάρα, μπαίνουμε στη Βουλή για να μιλήσουμε για τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια πέρασε Γολγοθά».

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του και στο πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο, όπως είπε, ετοιμάστηκε με πολύ κόπο και προσέθεσε: «Μπορούμε να διδάξουμε σε όλους τους Έλληνες ότι με δουλειά, δουλειά, δουλειά, δουλειά, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί οι Έλληνες για να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί».

Σημείωσε, ότι το κόμμα του θα ασκήσει στη Βουλή «υπεύθυνη και λογική αντιπολίτευση με επιχειρήματα» γιατί όπως είπε ξέρει ότι «η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα» και τόνισε ότι θα επιβεβαιωθεί, όπως επιβεβαιώθηκε και στην πρόβλεψη του ότι η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμη. «Ήμουν ο μόνος που το έλεγα από την πρώτη στιγμή ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε: «Ένα πράγμα έχει σημασία για μένα, να δουλέψουμε όλοι οι Έλληνες μαζί».


Σε ερώτηση τι στάση θα κρατήσει στα θέματα εκλογικού νόμου και συνταγματικής θεώρησης ανέφερε πως «όλα αυτά είναι στην επόμενη φάση, να δούμε τελικά τι έχουν να μας προτείνουν τα υπόλοιπα κόμματα» και σημείωσε ότι η Ελληνική Λύση έχει ήδη ένα σχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση και προτάσεις για άλλα θέματα. «Την επόμενη μέρα όλα αυτά» προσέθεσε.