Σάββατο, Ιουλίου 13

ΨΟΦΗΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... , ΣΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!


Αηδία. Τηλεοπτική αηδία σ' όλα σχεδόν τα κανάλια, χθες βραδιά των εκλογών. Να πανηγυρίζουν για την κόκκινη κάρτα στην Χρυσή Αυγή. Αυτό ήταν, λες, το μείζον θέμα. Το ότι έμεινε εκτός Βουλής το εν λόγω κόμμα. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι, που έχουν άμεση ευθύνη για την Ελλάδα της κρίσης, αυτοαποενοχοποιούνται ρίχνοντας κατάρες στη...
Χρυσή Αυγή. Άτομα που έκαναν το κορόιδο, που δεν στάθηκαν στο ύψος του λειτουργήματος τους, πουλάνε... δημοκρατικές ευαισθησίες δηλώνοντας τρισευτυχισμένοι με τον αποκλεισμό των Μιχαλολιάκων.
Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι φασισμός. Δημοκρατία είναι να σέβεσαι την ψήφο του καθενός. Όχι να βρίζεις αυτόν που δεν ψηφίζει σύμφωνα με τα γούστα σου. Ή να τον κάνεις να νοιώθει ένοχος εκείνον που ψήφισε αυτό και το άλλο κόμμα.
Η Δημοκρατία έχει ανάγκη τη δημοσιογραφία, όχι το σπατουλάρισμα στο κόμμα που γράφει στα παπάρια του την ιδεολογία του, το πρόγραμμα του. Όταν, λοιπόν, κύριε παρουσιαστή, που παριστάνεις και τον δημοσιογράφο, δεν βάζεις στη θέση του αυτούς που άλλα λένε, άλλα εννοούν κι άλλα κάνουν, είσαι ο θλιβερός τίποτας να καταδικάζεις την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να κερδίσει πόντους το προσωπικό σου... δημοκρατικό προφίλ.
Στο φινάλε, οι εκλογές έγιναν, πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα, για να βγει μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση. Δεν έγιναν για να μείνει εκτός Βουλής ένα κόμμα κι έτσι να... σωθεί η Ελλάδα. Φρικιαστικό να παρακολουθεί κανείς τα κανάλια αφού έκλεισαν οι κάλπες και να δέχεται τον εμετό: Όλοι οι κουστουμάτοι, όλοι οι γκραν συστημικοί που έκαναν τα στραβά μάτια κι όταν η Ελλάδα οδηγείτο προς τα μνημόνια και στη συνέχεια ευλόγησαν τη μνημονιοκρατία, να ασχολούνται με την... Χρυσή Αυγή. Μ' ένα κόμμα που έτσι ή αλλοιώς, όπως ένα σωρό άλλα, είχε ημερομηνία λήξεως. Αν όχι σήμερα, αύριο.
Τέλειωσε το πρωτάθλημα, η διαιτησία έκανε όργια, οι χούλιγκαν των μεγάλων ομάδων για μια φορά ακόμα διέσυραν αστυνομία και κανονισμούς, η κυβέρνηση έγινε πάλι ρεντίκολο, οι φυλλάδες πουλάνε σανό με τα ηρωικά πρωτοσέλιδα, οι ΠΑΕ σκυλοβρίζονται, και τα κανάλια πανηγυρίζουν γιατί υποβιβάστηκε τούτη κι όχι μια άλλη ομάδα.
apodytiriakias.gr