Πέμπτη, Ιουλίου 25

Ιράν... έτσι προστατεύουν τα σύνορά τους κράτη με Εθνική Κυριαρχία!

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για τους εχθρούς τελείωσε η εποχή του “χτυπάω και φεύγω”»
Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ

3 Ιούλη 1988... στα Στενά του Ορμούζ το αμερικανικό καταδρομικό 'Vincennes' καταρρίπτει με πύραυλο το Ιρανικό πολιτικό αεροπλάνο της 'Iran Air' πτήσης 655 με 290 επιβάτες και μεταξύ αυτών 66 μικρά παιδάκια. Η αμερικανική απάντηση στην "ιρανική απειλή" για την "ειρήνη".
Μετά από αυτό το έγκλημα, τη μαζική δολοφονία αθώων πολιτών και 66 μικρών αγγέλων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τη... λύπη της αλλά ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι είχε κάνει κάποιο λάθος και ποτέ δεν υπέβαλε επίσημη συγγνώμη.

Τουναντίον, όλα τα μέλη του πληρώματος 'Vincennes' παρασημοφορήθηκαν με το μετάλλιο 'Combat Action Ribbon' για την Αποστολή τους στον Περσικό Κόλπο”.
20 Ιούνη 2019... οι "Φρουροί της Επανάστασης" ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός αμερικάνικου κατασκοπευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που παραβίασε τον κυρίαρχο εναέριο χώρο του Ιράν. Οι ΗΠΑ διέψευσαν αλλά η έκθεση του καταρριφθέντος αεροσκάφους από τους Ιρανούς ανάγκασε τον πρόεδρο Τραμπ σε ψευδείς ειδήσεις ("fake news")... πως δηλαδή έδωσε εντολή επίθεσης εναντίον του Ιράν, αλλά 10 λεπτά πριν την εξαπόλυση της επίθεσης το "ξανασκέφτηκε" κι ακύρωσε την εντολή του [Βλέπε σε: Νομίζουν πως μπορούν να παίξουν με το Ιράν... λες κι είναι Ελλάδα!].
4 Ιούλη 2019... το βρετανικό πολεμικό ναυτικό συλλαμβάνει και κατάσχει στο Στενό του Γιβραλτάρ (Πειρατές το 2019! sic!) το ιρανικό πετρελαιοφόρο πλοίο 'Grace 1', με την υποψία πως μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο το οποίο σκόπευε να παραδοθεί στα διυλιστήρια της Συρίας στη Λευκάδα-Βαλανέαι (σημερινή Baniyas στην Επαρχία Ταρτούς), γεγονός που παραβιάζει τις παράνομες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον του Ιράν. Ένα φονικό εμπάργκο πέρα κι έξω από κάθε αρχή Διεθνούς Δικαίου, χωρίς καν την έγκριση του ΟΗΕ.
Εμπάργκο στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα κι επιβάλλουν όλες οι εγχώριες μνημονιακές κυβερνήσεις (Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα, Μητσοτάκη), εναντίον των συμφερόντων της εθνικής μας οικονομίας, αφού δεν αγοράζουμε φθηνό και με πίστωση ιρανικό πετρέλαιο (αγοράζουμε σε περίπου διπλάσιες τιμές από τις 7 αδελφές, επιβαρύνοντας όλες τις εθνικές παραγωγικές δραστηριότητες) και απαγορεύουν στους παραγωγούς μας κι ελληνικές επιχειρήσεις να εξάγουν προϊόντα στο Ιράν. Αυτές οι πολιτικές εναντίον του Ιράν και της εθνικής μας οικονομίας επισημάνθηκαν σε μία μοναδική Ημερίδα το Δεκέμβρη του 2012 "Η Μεσόγειος φλέγεται!" του "Λαϊκού Κινήματος", βλέπε σχετικό βίντεο: ΕΔΩ.
Αντίστοιχο φονικό εμπάργκο, με παραβίαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου εφαρμόζεται κι εναντίον του λαού της Συρίας, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε πρόσφατα από τον κύριο Κατρούγκαλο [Βλέπε σε:Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!].
Το Ιράν κάλεσε τη Μεγάλη Βρετανία ν' απελευθερώσει άμεσα το ιρανικό πετρελαιοφόρο κι ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών κάλεσε τον Robert Macaire, Άγγλο πρεσβευτή στην Τεχεράνη, τονίζοντας του πως πρόκειται για πειρατική ενέργεια και πως το 'Grace 1' βρισκόταν στα διεθνή ύδατα.

Ο Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ ήταν απόλυτα σαφής απέναντι στους Βρετανούς:
«Αυτοί, των οποίων τα εγκλήματα είναι προφανή σε όλους, έχουν κλέψει το δεξαμενόπλοιο μας με πράξη πειρατείας, προσπαθώντας να το παρομοιάζει με μια νομική ενέργεια. Ωστόσο, οι προσηλωμένες αρχές στην Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αφήσουν αυτή την πράξη αναπάντητη και θα απαντήσουν στον σωστό χρόνο και τόπο».


'HMS Montrose'... το "στολίδι" του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, που συνόδευε για ασφάλεια το βρετανικό πετρελαιοφόρο 'Stena Impero'
20 Ιούλη 2019... το Ναυτικό των "Φρουρών της Επανάστασης" ανακοινώνει τη σύλληψη του βρετανικού πετρελαιοφόρου 'Stena Impero' στα Στενά του Ορμούζ, για παραβίαση διεθνών κανόνων ναυσιπλοΐας και μάλιστα ενώ συνοδευόταν από το βρετανικό πολεμικό πλοίο
'HMS Montrose' και το οδήγησε για δικαστικούς ελέγχους στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στην επαρχία Χορμοζγκάν, τη νότια ακτή του Ιράν στον Περσικό Κόλπο.
Η κατάσχεση του βρετανικού πλοίου έγινε με αίτημα του Ναυτιλιακού κέντρου Χορμοζγκάν, ενώ διέσχιζε το Στενό του Ορμούζ, "επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανόνες".
Ιρανός αξιωματικός μίλησε στο επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna κι ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο είχε παραβιάσει τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανονισμούς, διασχίζοντας ένα απαγορευμένο θαλάσσιο πέρασμα στα στενά, σβήνοντας το ραντάρ και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις που έστειλαν οι ιρανικές αρχές. Ειδικότερα επισήμανε: «Το δεξαμενόπλοιο είχε απενεργοποιήσει τον ιχνηλάτη του και αγνόησε αρκετές προειδοποιήσεις από το IRGC προτού κατασχεθεί». Επιπροσθέτως διαπιστώθηκε ότι το βρετανικό δεξαμενόπλοιο δεν είχε απαντήσει σε μια κλήση κινδύνου από ένα ιρανικό αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε σε ατύχημα, αφού είχε απενεργοποιήσει το σύστημα παρακολούθησης. Τέλος, το πετρελαιοφόρο είχε επίσης "ελευθερώσει πετρελαϊκά κατάλοιπα στον Περσικό Κόλπο".


Κυριολεκτικά "καταπέλτης" ο Siamak Moreh Sedgh, ο Εβραίος βουλευτής στην Ιρανική Βουλή:
«Ποτέ δεν θα δεχτούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν τα αμφιλεγόμενα πρότυπα που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς: πολιτικό, πολιτιστικό και ηθικό. Ούτε θα επιτρέψουμε να επηρεαστούν τα εθνικά μας συμφέροντα από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και τον Σιωνισμό, ώστε να απειλήσουν την οικονομική μας ασφάλεια».


Μόλις χθες ο Mohammad Javad Zarif, ο υπουργός των Εξωτερικών του Ιράν, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, δηλώνοντας:
«Η αντίσταση της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ σημαντική για τους λαούς όλου του κόσμου και τον λαό της Βενεζουέλας».



Ο Άξονας της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή είναι σήμερα πανίσχυρος κι οι ήττες των ιμπεριαλιστών ανεπίστρεπτες...

Σχετικά με το Ιράν:

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com