Πέμπτη, Ιουλίου 11

ΚΑΙ ΟΜΩΣ: Υπάρχει ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις «ελληνοποιήσεις» που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Πάντα υπάρχει λύση…
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να ψηφίζουν και οι Έλληνες του εξωτερικού στον τόπο διαμονής τους.
Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί επανειλημμένως ότι, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, η ψήφος των Αποδήμων θα είναι μια από τις άμεσες προτεραιότητές του.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον περασμένο Μάρτιο με αντικείμενο το brain drain, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισημάνει μάλιστα ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει νομοθετική πρόταση ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη για το πώς μπορεί να ψηφίζει ο Έλληνας εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους από το εξωτερικό, από τις πρεσβείες και από τα προξενεία. Και αυτό θα το κάνουμε πράξη εντός έξι μηνών από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση του τόπου».
Το πρόβλημα είναι πως, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο σχετικός εκτελεστικός νόμος θα πρέπει να αποσπάσει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Άρα, θα απαιτηθεί η σύμπλευση και άλλων πολιτικών δυνάμεων, εκτός αν βρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα, την οποία δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμή.
Οι ελληνικές οργανώσεις της Ευρώπης περιμένουν την ψήφο των αποδήμων και μάλιστα, όπως ήδη γνωρίζετε, έστειλαν επιστολή οργής στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, όπως είπαν.
Όπως απορρέει από το Εξωτερικό, ιδιαίτερη χαρά για τους Απόδημους είναι η στελέχωση του Υφυπουργείου Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, με τον κ. Αντώνη Διαματάρη, εκδότη και διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» από το 1979, που ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες των Αποδήμων Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.
Η θέσπιση δικαιώματος ψήφου στους Ομογενείς είναι εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να σταθεί ως αντίβαρο στις ελληνοποιήσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο σε παράνομους μετανάστες.
Με πιο απλά λόγια: Η ψήφος των ομογενών θα ενισχύσει την Ελλάδα, σε μία χώρα που ενισχύθηκε η παράνομη είσοδος αλλοδαπών.
Θυμηθείτε:



ΦΩΤΟ eurokinissi
el.gr