Έκκληση Βόμβα του διεθνολόγου Γιώργου Φίλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φτιάξε τώρα…

filis
Τα πρώτα θέματα της καυτής ατζέντας του νέου πρωθυπουργού απαρίθμησε ο Γιώργος Φίλης, καθηγητής και μέλος της επιτροπής κυβερνητικού σχεδιασμού στις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία της Νέας Δημοκρατίας.
«Τα πρώτα θέματα στην ατζέντα»
«Στα πρώτα θέματα της ατζέντας του νέου Πρωθυπουργού θα υπάρξουν ζητήματα αναφορικά με διακυβέρνηση. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν θέματα ασφάλειας. Σημαντικό βήμα είναι η εμπέδωση της ασφάλειας στα μεγάλα κέντρα όπου υπήρξαν προβλήματα.

»Μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις περιλαμβάνεται και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που έπρεπε να γίνει προχθές και όχι χθες. Δεν θα είναι ένα όργανο παλιών πρωθυπουργών, αλλά ένα όργανο που θα μπορεί να παραγάγει σκέψεις και πολιτική. Θα υποστηριχθεί με όλες μας τις δυνάμεις η Κύπρος», σημείωσε ο κ. Φίλης σε δηλώσεις του στο sigmalive.com.
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Φίλης τόνισε ότι είναι κάθετα εναντίον αυτού του «εκτρώματος» που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα.
«Δυστυχώς έτσι όπως τέθηκε νομικά το κείμενο θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία για να αλλαχθούν όροι. Τα Σκόπια θα πρέπει να βρουν μεγάλη αντίσταση. Οσον αφορά τα θέματα των εμπορικών επιχειρήσεων, επίσης, είναι τεράστιο θέμα.
«Να υπάρξουν πρωτοβουλίες»
»Αν υπάρξει κυβέρνηση που θα ήθελε να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας, η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε ένα τεράστιο νομικό όπλο σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ΝΑΤΟ. Υπογράψαμε πράγματα αλλά δεν τηρούν ούτε τα ελάχιστα» ο κ. Φίλης.
«Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες. Περιμένω να υπάρξει μια ενεργή πολιτική συγκριτικά με το τι έγινε τους τελευταίους μήνες. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ελληνική πλευρά στο ζήτημα των συμμαχιών που έγιναν.
»Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κινήσεις που θα πείσουν την Τουρκία ότι δεν έχει κανένα συμφέρον να κλιμακώνει. Επί της ουσίας, η Τουρκία δεν καταλαβαίνει και δεν αλλάζουν τα πράγματα», σημείωσε ο κ. Φίλης.

 makeleio.gr