Τρίτη, Ιουλίου 23

Επίθεση Βαρουφάκη σε Μαργαρίτη Σχοινά και Κλάους Ρέγκλινγκ

Επίθεση Βαρουφάκη σε Μαργαρίτη Σχοινά και Κλάους Ρέγκλινγκ
capital.gr
Επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ και του νέου Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά εξαπέλυσε στην πρώτη ομιλία στη Βουλή ο επικεφαλής του "ΜέΡΑ25" και υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 Γιάνης Βαρουφάκης.
"Σκεφτήκατε καλά κ. Πρωθυπουργέ την επιλογή του επόμενου Επιτρόπου μας στην Κομισιόν; Επιλέξατε έναν κύριο του οποίου το μόνο κατόρθωμα ήταν δουλικά να αναμασά,
ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, την προπαγάνδα με την οποία η τρόικα επένδυε ηχητικά το έργο της καταστροφής της πατρίδας μας που, έμμεσα, δρομολόγησε και την αποδόμηση της Ευρώπης. Αδυνατώ να πιστέψω ότι απ’ όλους τους νεοδημοκράτες πολιτικούς και τεχνοκράτες, προτιμήσατε τον εν λόγω κύριο", είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Μαργαρίτη Σχοινά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σχολιάζοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις, χαρακτήρισε "ανεκδιήγητο" τον κ. Ρέγκλινγκ.
Ο ίδιος, αφού αναφέρθηκε στον "συνάδελφο κ. Σταϊκούρα", αναφέρθηκε στις αξέχαστες ημέρες ανάληψης καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών.
"Θυμάμαι την έκδηλη ανακούφιση του καλού συναδέλφου κ. Σταϊκούρα όταν, με τον κ. Χαρδούβελη, μου παρέδιδαν το άδειο ταμείο από το οποίο μόνο το 2015 έπρεπε να αποπληρώσω στους δανειστές το εξωφρενικό ποσό των 22 δισ.", είπε. Ενώ σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ τυχερός γιατί οι κ.κ. Τσίπρας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης φρόντισαν να είναι εξασφαλισμένη η πληρωμή των δανειστών.
Ως βασικές προτεραιότητες του "ΜέΡΑ25" ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε τα εξής: "την απόδραση του λαού μας από την όλο πιο ταξική χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί την πατρίδα μας", και "την κλιματική καταστροφή που απειλεί την ανθρωπότητα και τις επόμενες γενιές. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί πως αυτή η Βουλή έχει υποχρέωση να ανακηρύξει ως κύρια προτεραιότητα την μετάβαση, έως το 2030, σε οικονομία μηδενικής εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, ανατρέποντας τα σχέδια για εξορύξεις στον ελλαδικό χώρο καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο". 
Μ. Ντ.