Τρίτη, Ιουλίου 30

ΘΑΥΜΑ! ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ… ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Στα θλιβερά χρόνια του επαναστατικού λεξιλογίου επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά την εκλογική του ήττα και την αναγκαστική του προσγείωση στην «αριστερή πραγματικότητα». Κι όμως, όσο αστείο κι αν ακούγεται, τόσο πιο απογοητευτικό γίνεται όταν σερβίρεται με τέτοιο χοντροκομμένο τρόπο η επιστροφή των αριστερών στην «ευαισθησία», ευαισθησία όμως που
ουδέποτε φρόντισαν να επιδείξουν απέναντι στον ελληνικό λαό κατά τα 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ιδεοληπτικό μόρφωμα τους.
Αν, λοιπόν, κάποτε η ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» περιελάμβανε ειδήσεις με θέματα όπως η διεθνής οικονομία και το κατά πόσο ικανά ήταν τα στελέχη του πρώην πρωθυπουργού να βαράνε τα νταούλια στις αγορές, τώρα το «μενού» έχει αλλάξει και οι ειδήσεις έχουν να κάνουν με πιο «απαγορευμένα» θέματα, όπως π.χ. το δράμα των Παλαιστινίων από την επιθετική πολιτική του κράτους του Ισραήλ.
Πάνε οι εποχές που ο Αλέξης Τσίπρας παρίστανε τον πρωθυπουργό κι έκανε δηλώσεις για να τονίσει πόσο σημαντικές είναι οι στενές σχέσεις φιλίας που ενώνουν την Ελλάδα με τους Ισραηλινούς, πάνε και οι καιροί που οι βουλευτές του παρίσταναν τους τυφλούς και τους κουφούς για τα όσα έκανε το «κράτος-τρομοκράτης» -όπως αποκαλούσαν κάποτε- στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το ακαταλόγιστο με το να παριστάνει την αντιπολίτευση και αφού οι δημόσιες σχέσεις δεν έχουν και τόσο μεγάλο νόημα, όπως είχαν επί παραδείγματα επί ημερών του κολλητού του Τσίπρα, Καμμένου, έρχεται στην επιφάνεια η κλασική ατζέντα του «καθώς πρέπει» αριστερού.
Επομένως μην απορείτε αν από εδώ και στο εξής οι μέχρι πρότινος μεγαλοαστοί του ΣΥΡΙΖΑ με τα ακριβά κουστούμια και τα ακόμα πιο ακριβά γούστα αλλάξουν το τροπάριο και αρχίσουν τα γνωστά όπως «viva la revolution», φορώντας παλαιστινιακά κασκόλ και μεγαλώνοντας γενειάδες, γιατί είναι όλα απλά θέμα… προσαρμογής. Εξάλλου, άδικα όλος αυτός ο θόρυβος με το τι κάνει το Ισραήλ στην Μ. Ανατολή, σύντροφοι. Υπό άλλες συνθήκες οι εκπρόσωποι του διεθνούς σιωνισμού θα σας κουνούσαν το δάχτυλο, αλλά μάλλον είναι απασχολημένοι με την νέα κυβέρνηση και τους υπουργούς του Κούλη, στους οποίους παραδίδουν αλλεπάλληλα σεμινάρια καλής διαγωγής για να παραμείνει το κλίμα των μεταξύ των σχέσεων… ζεστό.
ethnikismos.net