Με ποιους θα «αλλάξει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας – Ψάχνουν τι πήγε λάθος

Με ποιους θα «αλλάξει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας – Ψάχνουν τι πήγε λάθοςΏρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το τι έγινε λάθος και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο γρήγορα και τόσο απρόσμενα στην αντιπολίτευση.
Το θέμα που φαίνεται να μονοπωλεί τις συζητήσεις είναι εάν έπρεπε τελικά να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι εθνικές εκλογές.
Και αυτό γιατί έτσι η ΝΔ δεν θα είχε πετύχει αυτοδυναμία δεδομένου ότι η προσέλευση του κόσμου για τους δήμους και τις περιφέρειες θα είχε βοηθήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν θα υπήρχε η παράσταση νίκης της ΝΔ που διαμορφώθηκε ιδιαίτερα έντονα μετά τις ευρωεκλογές.
click4more
Επισημαίνουν δε ότι η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ανεξάρτητη από αυτό που ψηφίζει ένας πολίτης όταν στήνονται οι εθνικές κάλπες. Άρα από αυτή την διαδικασία μόνο οφέλη θα μπορούσαν να έχουν καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μικρότερη από 7 μονάδες και τα ποσοστά της ΝΔ θα ήταν πολύ πιο κάτω από το 40%.
Παράλληλα και μετά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία νέου πόλου μέσα από την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά στελέχη του κόμματος αναρωτιούνται τι είδους κόμμα θέλει να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας και με ποιους. Αν δηλαδή θα έχει ξανά δίπλα του τα στελέχη με τα οποία πορεύτηκε τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ή θα βάλει στη μάχη τη νέα γενιά, δηλαδή τον Νάσο Ηλιόπουλο, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση.
Χθες πάντως ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της Πολιτικής Γραμματείας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.
Εκεί άλλωστε θα αποφασιστεί εάν θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες ή θα πάνε όλες οι διαδικασίες για πολύ αργότερα δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού με προοπτική το συνέδριο να γίνει τον Νοέμβριο, που είναι και τα τρία χρόνια από την σύγκληση του τελευταίου συνεδρίου.
Το αποτέλεσμα πάντως λειτούργησε εντελώς κατευναστικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι ένα κακό αποτέλεσμα δεδομένων των συσχετισμών που υπήρχαν μετά τις ευρωεκλογές. Και φυσικά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όλοι του αναγνωρίζουν ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έδωσε μια πολύ δυναμική μάχη.