Δεξιοί έβγαλαν τον Τσίπρα, δεξιοί τον ρίχνουν

Από το 35% που πήρε ο Τσίπρας στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ένα 10%-15% ανήκει στον ευρύτερο κεντροδεξιό και δεξιό χώροΟ Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πανηγυρικά τις εκλογές σε μια διαδικασία η οποία όπως προέβλεψε το Fimotro, ήταν απολύτως τιμωρητική για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώνοντας ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν μέσα στις κρίσεις των μνημονίων, οι Έλληνες ψηφίζουν κυρίως αρνητικά.

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Με αρνητική ψήφο προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγήκε ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Ένα κόμμα του 3% έγινε κυβέρνηση με 35% τάζοντας στους πάντες τα πάντα και εκμεταλλευόμενο την πολιτική φθορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κέρδισε πολύ καθαρά τις εκλογές.
Από το 35% που πήρε ο Τσίπρας στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ένα 10%-15% ανήκει στον λεγόμενο αστικό χώρο και κινείται στον ευρύτερο κεντροδεξιό και δεξιό χώρο. Ψήφισε για πρώτη φορά στην ζωή του αριστερά πιστεύοντας ότι ο Τσίπρας θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και ότι θα πληρώνουν λιγότερους φόρους.
Στην πορεία της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, το ποσοστό αυτό διαπίστωσε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε πράξη. Αντίθετα χειροτέρευσε η καθημερινότητά του με μεγαλύτερους φόρους, χειρότερες συνθήκες ζωής, αύξηση της εγκληματικότητας. Αυτό δεν το είχαν υπολογίσει στον ΣΥΡΙΖΑ όταν πίστευαν ότι η δεξαμενή ψηφοφόρων είναι μεγάλη. Λάθος! Η δεξαμενή ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δικοί του ψηφοφόροι αλλά ψηφοφόροι της ΝΔ που τον είχαν πιστέψει και τον ψήφισαν για πρώτη φορά.
Οι δεξιοί ψηφοφόροι τον ψήφισαν, τους κορόιδεψε και γύρισαν στον φυσικό πολιτικό τους χώρο. Οι πολίτες που για πρώτη φορά ψήφισαν αριστερά, «μαύρισαν» τον Τσίπρα. Και θα τον «μαυρίσουν» ακόμα περισσότερο στις εθνικές εκλογές. Απλά πράγματα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες και περισπούδαστες αναλύσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα…/fimotro.gr