Πέμπτη, Ιουλίου 4

Γ. Τράγκας: «Ο Τσίπρας είναι δόλιος, πονηρός, αμετανόητος & προβοκάτορας – Ούτε μια στιγμή δεν αισθάνθηκε να ζητήσει μια βαθιά συγγνώμη»

Γ. Τράγκας: «Ο Τσίπρας είναι δόλιος, πονηρός, αμετανόητος & προβοκάτορας – Ούτε μια στιγμή δεν αισθάνθηκε να ζητήσει μια βαθιά συγγνώμη»Το κουβάρι της τηλεοπτικής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ξεδίπλωσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Συγκεκριμένα είπε:

«Όταν άκουσα ότι ο κ. Τσίπρας θα πάει στο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο με την κυρία Κοσιώνη σκέφτηκα πόσο δόλιος είναι, πόσο χαρτοπαίκτης, ποσό γερό στομάχι έχει και πόσο θα τον φάμε στη μάπα ακόμη ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ήξερε ότι θα πάει να σταθεί απέναντι από τη σύζυγο του  Μπακογιάννη του δημάρχου της Αθήνας που ο Κουφοντίνας και η 17Ν έχει σκοτώσει τον πατέρα του. Πρωθυπουργός που θέλει να μείνει 3 ώρες σε κεντρικό δελτίο κάτι γυρεύει μέσα στο σταθμό.
Ο κ. Τσίπρας όπως είπε δεν έκανε κανένα λάθος. Δεν έκανε τίποτα άσχημο, τίποτα κακό. Σε όλα τα θέματα που χειρίστηκε ήταν άψογος όπως είπε ή σχεδόν άψογος. Είχε μια δικαιολογία για κάτι που δεν πήγε καλά. Δεν αισθάνεται ότι είναι υποχρεωμένος να ζητήσει καμία συγγνώμη. Είναι απολογητικός αλλά δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη ούτε για τα 100 θύματα στο Μάτι, ούτε για τη Μάνδρα, ούτε για το Μακεδονικό, ούτε για τις προσβολές και τις συκοφαντίες που είπε για όλους του Έλληνες που μετείχαν στα συλλαλητήρια. Ούτε μια στιγμή δεν αισθάνθηκε χτες να ζητήσει μια βαθιά συγγνώμη.

Ξέρει ότι θα χάσει με μεγάλη διαφορά την ερχόμενη Κυριακή αλλά ετοιμάζει από τώρα την αντιπολίτευση. Κάποτε μέσα στο γραφείο του μου είπε ότι δεν είναι και μειονέκτημα η απειρία που έχουμε. Το θεωρούσε από τότε πλεονέκτημα. Δεν είχε την ηλικία να μετέχει εγκλημάτων του παρελθόντος. Είναι δόλιος, πολύ πονηρός, έχει γερό στομάχι, είναι χαρτοπαίκτης και αρκείται τώρα σε μία ισχυρότατη αντιπολίτευση.»
Ο έγκριτος δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας:
«Χθες πήγε σε ένα σταθμό, όπου επεδίωξε μια τηλεοπτική σύγκρουση που τον χαρακτηρίζει ευθέως ως πολιτικό αντίπαλο. Ήθελε δηλαδή από περιέργεια να πάνε οι δικοί του να δουν όλοι τηλεόραση. Ήθελε να ακούσει από τους τηλεπαρουσιαστές ότι χαίρονται που είναι εκεί ακόμη και αν δεν χαιρόντουσαν. Κράτησε όσο μπορούσε περισσότερο στον «αέρα» αυτή τη συνέντευξη. Υποχρέωσε την κ. Κοσιώνη να του λέει ότι δεν έχουμε άλλο χρόνο και αυτός να απαντάει γελώντας ότι έχουμε τόσα σοβαρά θέματα να πούμε. Ήθελε να διεγείρει την ψυχολογία της παρουσιάστριας. Ήθελε οπωσδήποτε να πει στον «αέρα» ότι είναι συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη και επομένως το δελτίο του ΣΚΑΪ δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό. Ήταν προετοιμασμένος, ήταν χαρτοπαίκτης, δόλιος μέχρι μυελού των οστών. Ήθελε να αποδείξει ότι η κυρία που συντονίζει το δελτίο είναι ταυτισμένη απόλυτα με την Νέα Δημοκρατία.
Έφτασε πάλι στο σημείο απατώντας στο ερώτημα για το νέο νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα να βγουν έξω πολυισοβίτες, ότι η παρουσιάστρια μιλάει έτσι και είναι τόσο ευαίσθητη γιατί είναι σύζυγος του Μητσοτάκη, του οποίου τον πατέρα δολοφόνησε ο Κουφοντίνας και η 17Ν. Είναι προβοκάτορας και δόλιος. Ήθελε να εκθέσει τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή» και ήταν γνώστης ότι όσο το νομοσχέδιο ήταν σε διαβούλευση δεν είχα αντιδράσει η εφημερίδα και πήγε εκεί προκειμένου να ταυτίσει την κ. Κοσιώνη με τον Μητσοτάκη και τον Παπαχελά με την «Καθημερινή» όπου δεν είχε λάβει θέσει σε όλα αυτά.
Ο κ. Τσίπρας θα συντριβεί σε όλη την επικράτεια αλλά θα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι αμετανόητος έχει για όλα μια δικαιολογία, μία υπερβολή, ένα ψέμα, μια πραγματικότητα στα δικά του μέτρα. Ήθελε να συσπειρώσει όλα τα αντιμητσοκικά μέτωπα. Θα χάσει, θα συντριβεί αλλά όπως του ξέφυγε κάποια στιγμή γελώντας ότι δεν θα γυρίσουμε στο 3%. Τους είπε δηλαδή ότι εγώ θα χορεύω από τη Δευτέρα. Ο Τσίπρας ως ένα σημείο πέτυχε στην αποστολή. Δηλαδή να πάει στον ΣΚΑΪ και να δείξει στους δικούς του κυρίως ότι ο σταθμός που του ασκεί πολιτική κριτική είναι αντίπαλος και είναι του Μητσοτάκη. Επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον του Καραμανλή, στόχους του όμως βασικός ήταν ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Ο Τσίπρας ανοίγει από τη Δευτέρα τα χαρτιά της αντιπολίτευσης που πρόκειται να κάνει.»