Τρίτη, Ιουλίου 9

Ελλάδα: Η χώρα των εισαγωγών και των… ελληνοποιήσεων--Η τροφή μας το φάρμακό μας

Ελλάδα: Η χώρα των εισαγωγών και των... ελληνοποιήσεων
Αγόρασα φασόλια. Ψάχνω να βρω από πού είναι και διαβάζω «Κιργιζίας».
Που σκ@τ@ είναι η Κιργιζία;

Την ψάχνω, τη βρίσκω. H Δημοκρατία της Κιργιζίας (ή Κιργιστάν) είναι κράτος της κεντρικής Ασίας με έκταση 198.500 τ. χλμ. και πληθυσμό 5.895.100 κατοίκους. Ε, μα πες το βρε άνθρωπε ότι πρόκειται για το Κιργιστάν να τα φάω ήσυχος! Φασόλια Κιργιζίας ρε μάγκα
ψηφοφόρε.
Προφανώς δεν αρκούσαν τα φασόλια Κίνας, Αιθιοπίας, Πολωνίας, Καναδά, Αργεντινής και Μαδαγασκάρης, οπότε αρχίσαμε να σώζουμε και την οικονομία της Κιργιζίας.
  • Ρεβίθια εισάγουμε από Τουρκία, Καναδά, Αυστραλία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • Φακές εισάγουμε από Καναδά, ΗΠΑ, Τουρκία, Ολλανδία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • Πατάτες από την Αίγυπτο.
  • Λεμόνια από την Αργεντινή.
  • Ντομάτες από Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τουρκία, Αλβανία και ΠΓΔΜ.
  • Κρέας από Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία και άσε έξω τα Βουλγαρίας που ….μιλάνε ελληνικά.

“Η τροφή μας το φάρμακό μας”: Μερικές διευκρινίσεις, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Το να εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ περίοδο είναι εύλογο και κατανοητό, καθώς πρόκειται για χειμερινό φρούτο, οπότε το Καλοκαίρι θα πρέπει να το φέρουμε από όπου έχει Χειμώνα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν εισάγουμε τον Χειμώνα από χώρες με το ΊΔΙΟ κλίμα με το δικό μας, αφήνοντας τα δικά μας, δηλαδή: Ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα δέντρα και εισάγουμε Τούρκικα
Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή θα πρέπει να μας γίνει συνείδηση πως τα φρούτα και τα λαχανικά ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΟΥΣ και πως δεν είναι απαραίτητο, “πατώντας επί πτωμάτων” να έχουμε ΌΛΟ τον χρόνο τα πάντα, διότι και αυτό έχει το τίμημά του και είναι πολύ ακριβό αν αναλογιστούμε πως πληρώνουμε με ΥΓΕΊΑ: Από λαχανικό εποχής, λαχανικό παντός καιρού~Τι επιλέγεις, ευκολία ή ποιότητα;
Επιπροσθέτως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ΜΌΝΟΝ οικονομικής φύσεως, καθώς η κάθε χώρα παραγωγής τροφίμων έχει διαφορετικές νομοθεσίες όσον αφορά την ανάπτυξή τους, οπότε μπορεί κάλλιστα να καλλιεργούνται/αναπτύσσονται/διακινούνται με τρόπους που ΕΔΩ απαγορεύονται για λόγους διαφύλαξης της υγιείας!!
Για παράδειγμα, η πατάτα Αιγύπτου (σας λέει κάτι;) για την καλλιέργεια της οποίας χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και λιπάσματα που εδώ απαγορεύονται δια ροπάλου, λόγω τον παρενεργειών τους, εκεί επιτρέπονται. Κι όμως κατά καιρούς γεμίζει η αγορά “φτηνή” πατάτα Αιγύπτου και αρκετοί την καταναλώνουμε παντελώς ανυποψίαστοι για το τι άλλο καταναλώνουμε μαζί της!

Ε, τι στον π@@τσο παράγει η Ελλάδα; Απλό, σύντροφε ψηφοφόρε.

Η Ελλάδα παράγει σακούλες. Είναι γεμάτη συσκευαστήρια που βάζουμε τα φασόλια Κιργιζίας, τις φακές ΗΠΑ, τα ρεβίθια Τουρκίας. Αυτή είναι η οικονομία της Ελλάδας.

Η ελληνοποίηση εισαγόμενων.

Η Ελλάδα λόγω κλίματος θα μπορούσε να μπουκώσει με όσπρια όλη την Ευρώπη, αλλά το πράγμα στράβωσε ως εξής: «Στα ξηρικά χωράφια, που αντιπροσωπεύουν το 70% των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Ελλάδα, γίνονταν ιστορικά εναλλαγή ψυχανθών (όπως οσπρίων κλπ.) με σιτηρά.
Όταν ήρθαν οι επιδοτήσεις της ΕΕ που ενίσχυαν μόνο τα σιτηρά, τα όσπρια εγκαταλείφθηκαν, με όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις της μονοκαλλιέργειας». Αυτό ήρθε να αποτελειώσει μία άλλη πολιτική της Ε.Ε. που οδηγούσε τους αγρότες να εγκαταλείψουν παραδοσιακές καλλιέργειες «επειδή ο σχεδιασμός της ΕΕ ενίσχυε προϊόντα όπως το βαμβάκι και ο καπνός».
Εν τω μεταξύ, δεν αρκούν οι ελληνοποιήσεις που παρατηρούνται σε διάφορα εισαγόμενα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και οι πολιτικές της Ε.Ε., έρχεται και η ταφόπλακα των υπερτιμολογήσεων που υπόκεινται τα ελληνικά προϊόντα από το χωράφι στο ράφι.
Δείτε και Επιδοτήσεις με σκοπό τη… μείωση της παραγωγής 

Διαβάζω στον «Αγρότυπο» τη δήλωση του διευθυντή της ΕΑΣ Καβάλας:

«Για τα φασόλια φέτος είναι μια χρονιά με αποθέματα παρότι η παραγωγή μας δεν είναι μεγάλη. Αυτό συμβαίνει διότι έγιναν μεγάλες εισαγωγές (και ελληνοποιήσεις) φθηνών φασολιών από Κιργιζία, από Τουρκία και άλλες χώρες.
Τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν είναι λιγότερα διότι το 2014 ήταν μια άσχημη χρονιά δεδομένου ότι τα ελληνικά φασόλια δεν είχαν ζήτηση για το λόγο που προανέφερα. Φέτος καλλιεργήθηκαν περίπου τα μισά στρέμματα. Επίσης και φέτος εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με εισαγωγές φθηνών φασολιών θα έχουμε και πάλι πρόβλημα».

Διαβάζω τη δήλωση του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταβρύσου Καστοριάς:

«Πέρσι η χρονιά πήγε καλά ποιοτικά αλλά και όσον αφορά την παραγωγή μας. Το πρόβλημα ήταν στην αγορά. Οι φασολοπαραγωγοί της Καστοριάς πούλησαν πολύ χαμηλά σε τιμές κόστους αφού υπάρχει μεγάλο θέμα με τις ελληνοποιήσεις.
Είναι γνωστό ότι γενικά στα όσπρια είμαστε ελλειμματικοί και εισάγουμε μεγάλο ποσοστό που απαιτείται για την ελληνική κατανάλωση. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι οι εισαγωγές αλλά οι ελληνοποιήσεις που γίνονται.
Πρέπει να γίνουν δύο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την σωστή αυτοοργάνωση των αγροτών και το δεύτερο με τους ελέγχους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».
Σύντροφε ψηφοφόρε, οι «μονομάχοι των εκλογών» που ψηφίζεις, στ’ @ρχίδι@ τους τα κιργιζιώτικα έχουν γραμμένο το μέλλον της οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα και τα «εθνικά σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης» που μας πλασάρουν.

Κι εσένα κι εμένα γραμμένους μας έχουν.

Η ΝΔ τόσα χρόνια στην εξουσία δεν κατάφερε να δημιουργήσει κίνητρα και σχέδιο για σοβαρή αγροτική πολιτική. Βλέπεις, τα χωράφια δεν παράγουν προϊόντα SIEMENS.
Το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια βολεύτηκε να μοιράζει επιδοτήσεις καταστροφής του εθνικού αγροτοκτηνοτροφικού τομέα προς όφελος άλλων χωρών που έδιναν 10 ευρώ για επιδότηση και κέρδιζαν 1000 από τις εξαγωγές τους. Άλλωστε, στα χωράφια δε φυτρώνουν υποβρύχια.
Κι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τώρα να υπηρετήσει πιστά τις εντολές της Ε.Ε. ώστε να ευνοηθούν ακόμη περισσότερο οι εξαγωγές της Γερμανίας της Ολλανδίας και της Γαλλίας προς μία χώρα που θα μπορούσε να είναι αυτάρκης σε όλα και να κάνει και εξαγωγές.
Σύντροφε ψηφοφόρε, ίσως να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που αποφάσισες να ζήσεις ξεκούραστα και να φυτέψεις φωτοβολταϊκά στα χωράφια σου. Τώρα έκανες απόσβεση, την πληρώσαμε άλλωστε όλοι μαζί αφού πουλάς το προϊόν σου στη ΔΕΗ ακριβότερα από ότι το πουλάει εκείνη στους καταναλωτές οπότε όλοι μαζί πληρώνουμε το κέρδος σου, όμως φοβάμαι ότι αυτό το όποιο κέρδος σου στερεύει οσονούπω.

Καμία ιδιωτική ΔΕΗ δεν θα σε πληρώνει. Δεν τη συμφέρεις.

Ούτε για τη συντήρηση δε θα σου μείνει ευρώ. Οι λαμαρίνες θα μείνουν να θυμίζουν τις εποχές που σε ξεγελούσαν για να … αράξεις και να μη λασπώνεις τα χέρια σου. Και ξέρεις, όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα, μην περιμένεις να σου δώσουν κίνητρα για να ξεριζώσεις τα φωτοβολταϊκά και να ξαναβάλεις πατάτες και φασόλια.
Δεν το επιτρέπουν οι εισαγωγείς της Ελλάδας και οι εξαγωγείς της Γερμανίας.

Κι αναρωτιόμουν ο φτωχόμυαλος

«Μα γιατί τόσος πανικός με τα capital controls από τους εισαγωγείς πρώτων υλών; Τι πρώτες ύλες εισάγουμε, που αν μας λείψουν θα πεινάσουμε;».
Τώρα κατάλαβα ότι θα μας έλειπαν τα φασόλια Κιργιζίας. Η πρώτη ύλη για πορδές, βασικό στοιχείο κάθε κυβερνητικής πολιτικής εδώ και δεκαετίες. Κατά τα λοιπά, τα κόμματα και οι αρχηγοί τους υπόσχονται διάφορα ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η όποια απόφαση για το μέλλον αυτής της χώρας απλώς εισάγεται από το Βερολίνο και στη συνέχεια ελληνοποιείται.
—————————–
Καρτέσιος
Πηγή 

“Η τροφή μας το φάρμακό μας”: Μπορεί να μην συμφωνώ εξ ολοκλήρου και σίγουρα δεν συμμερίζομαι τα περί… “συντρόφων”, αλλά την γενική εικόνα υποθέτω πως την λαμβάνετε. Ζητώ συγγνώμη για τις.. γραμματικές παραποιήσεις, αλλά θαρρώ πως ήταν απαραίτητες στα πλαίσια της κοσμιότητας. Επαναλαμβάνω:
Η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΊ να μεγαλουργήσει, αλλά όχι με τους ρεμπεσκέδες που έχουμε καταντήσει όλοι μας σήμερα: Οι Οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας 
Κι όμως, παράγει εισόδημα το «άχρηστο» οικογενειακό χωραφάκι 
Πως μια άγονη γη έγινε καινοτόμα επιχείρηση 
Τα Ελληνικά προϊόντα ως μέσο ανάπτυξης και γκρεμίσματος μνημονίων 
Το να καλλιεργείς την τροφή σου είναι σαν έχεις δικά σου «λεφτά» 
Πλήρης διατροφική επάρκεια, αντίσταση στο σύστημα με δικές μας καλλιέργειες
Αν αυτών: Απαγόρευση φυτεύσεων αμπέλου ως το 2050 και μπλόκο στο αποθεματικό
Στην πατρίδα του Διόνυσου ακόμη και αμπελόφυλλα εισάγουμε από Κίνα;;
και μην μας φανεί παράξενο εάν κάποια άλλη παραγωγή πάρει σειρά στην συνέχεια Εμείς ξεριζώνουμε και η Αίγυπτος φυτεύει 100 εκατομμύρια ελαιόδεντρα σε μια πενταετία
Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα
Οι δυνατότητες της Ελλάδας στην εκτροφή αιγοπροβάτων. Μερινός-Μοχαίρ-Πειραϊκή Πατραϊκή-Βυρσοδεψία 
Πηγή πλούτου οι χιλιάδες τόνοι φρούτων που πετιούνται στις χωματερές 
Η καταστροφή της Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ελλάδα από την Ε.Ε. 
Οι οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας-Κρασί και ζάχαρη ως καύσιμο
Εάν αυτό δεν είναι έλεγχος της διατροφής και των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, τότε τί είναι; Έλεγχος της διατροφής με ύπουλα μέσα
Προσοχή διότι: Βιοποικιλότητα: «Το έδαφος που δεν καλλιεργείται στη Μεσόγειο πεθαίνει»
https://www.proionta-tis-fisis.com/ellada-i