Δευτέρα, Ιουλίου 29

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ! Αυτά αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι λίγο πριν τις εκλογές…

mati-katharismos-oikopedou-piritidapothikis
Λίγες ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το Μάτι, μπουλντόζες ιδιωτικών εταιρειών, με το κόστος να επιβαρύνει τις ίδιες, ξεκίνησαν τον καθαρισμό οικοπέδου με 20 χιλιάδες τόνους καύσιμης ύλης.
Οι κάτοικοι στο Μάτι, φώναζαν με αγωνία εδώ και μήνες για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οικοπέδου, όπου μετά την περσινή πυρκαγιά, είχαν συγκεντρωθεί όλα τα καμένα κούτσουρα και
υλικά που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Παρά ωστόσο τις εκκλήσεις και τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, μέσα από δεκάδες ρεπορτάζ, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε κάνει το παραμικρό εδώ και ένα χρόνο.
Ο καθαρισμός του οικοπέδου που είχε χαρακτηριστεί ως το «μεγαλύτερο προσάναμα» στον κόσμο, ξεκίνησε χθες με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά και να απομακρύνουν την τόσο επικίνδυνη καύσιμη ύλη.
Τον καθαρισμό ανέλαβαν ιδιωτικές εταιρείες, δωρεάν, μετά από κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου και αφού η νέα κυβέρνηση ακύρωσε τη σύμβαση που είχε υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ, εξοικονομώντας σχεδόν ένα εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό. Η εν λόγω σύμβαση είχε υπογραφεί προεκλογικά με όρους στη σχετική προκήρυξη που γεννούν ερωτηματικά.
Σύμφωνα με έγγραφο στα τέλη του περασμένου Μαΐου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, μια περίεργη προκήρυξη εκδόθηκε ξαφνικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και πριν από τις εθνικές εκλογές, ο τότε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, υπέγραψε πρόσκληση ενδιαφέροντος, προϋπολογισμού 806.451 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), για τον καθαρισμό του οικοπέδου. Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που ανέλαβαν τελικά να καθαρίσουν δωρεάν το εν λόγω οικόπεδο εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο έργο μετά βίας θα κόστιζε 250.000 με 300.000 ευρώ.
Δεν είναι όμως μόνον το ποσό της προκήρυξης που προκαλεί απορίες για τις επιλογές του υφιστάμενου γραμματέα του κ. Χρήστου Σπίρτζη. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος της προηγούμενης κυβέρνησης μοιάζει φωτογραφική, καθώς στην διαδικασία της επιλογής του αναδόχου γράφει ότι αυτή θα γίνει «χωρίς προηγούμενη δημοσίευση».makeleio.gr