Τετάρτη, Ιουλίου 10

ΠΟΙΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


Τζάμπα πληρώνει ο φορολογούμενος την παρουσία στην Βουλή των λεγομένων ''μικρών'' κομμάτων. Χθες του Λεβέντη και του Καμμένου, σήμερα του Βαρουφάκη και του Βελόπουλου. Άχρηστα είναι τα μικρά κόμματα, που κακώς τα αποκαλούν ''μικρά''. Στην πραγματικότητα δεν είναι κόμματα. Είναι ανύπαρκτα κόμματα.

Βγαίνει μπροστά ένας φιρμάτος και στήνει προσωπικό μαγαζί εκμεταλλευόμενος τη δυσφορία του κοσμάκη για τούτο και το άλλο. Κι αν εκλεγεί το παίζει παράγοντας και με το τσατσιλήκι κάνει παιχνίδι με μεγάλο κόμμα, εκβιάζοντας οφέλη που δεν δικαιούται σύμφωνα με τα κυβικά του.
Τι πρόσφερε το Ποτάμι του Θεοδωράκη που είχε εκλεγεί; Η μόνη ουσιαστική προσφορά ήταν να κάνει πρίμο σεγόντο στον Τσίπρα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι άλλο; Τίποτα. Ποια ήταν η αποστολή του περισσότερο αντιμνημονιακού κόμματος, λέω για τους Ανέλ; Να δώσουν πλειοψηφία στον Τσίπρα προκειμένου να εφαρμόσει τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να υπογράψει τρίτο μνημόνιο.
Μετά τη δικτατορία και ποιος δεν έκανε προσωπικό κόμμα που βγήκε από το μαντρί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Τρίτσης, Αρσένης, Αβραμόπουλος, Καρατζαφερης, Σαμαράς, Ψωμιάδης, Στεφανόπουλος, Τσοβόλας, Μάνος κ.α. Όλοι πήγαν αδιάβαστοι, οι περισσότεροι επέστρεψαν στο μαντρί.
Κόμμα σημαίνει προϊστορία. Παρελθόν. Μια τρακατρούκα που στήνεται στο πόδι και ό,τι αρπάξουμε δεν είναι κόμμα. Δεν έχει μέλλον. Την ίδια τύχη με τον Λεβέντη και τον Καμμένο, την Χρυσή Αυγή και την Λαϊκή Ενότητα, θα έχουν οι Βελόπουλοι και Βαρουφάκηδες.

apodytiriakias.gr