Πέμπτη, Ιουλίου 18

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ…

kyriakos-mitsotakis-3-768x512
Σε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση προχωράει η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργώντας τον ΣΔΟΕ!
Η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας μετά από 24 χρόνια λειτουργίας παύει να υφίσταται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί  μια νέα ελεγκτική δομή που θα υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών ,Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης συνιστάται στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.
Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής της Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (ΓΔΟΠ) του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.
Η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος η οποία έχει ως αποστολή τη διενέργεια ερευνών, προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης για την εξακρίβωση τέλεσης μείζονος ποινικής απαξίας φορολογικών εγκλημάτων που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, διατηρείται αν και παραμένει άγνωστο το εάν ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος θα εξακολουθήσει να έχει την καθοδήγηση και το συντονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας.
Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών και η αντίστοιχη θέση του Γενικού Γραμματέα καταργούνται. Υπάγονται δε εφεξής στον υπουργό Οικονομικών το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.makeleio.gr/