Σάββατο, Ιουλίου 6

Εντολή ανατροπής, ζητά ο Α. Τσίπρας- Ισχυρή εντολή για καθαρή τετραετία, ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης για να φέρει εις πέρας το φιλελεύθερο έργο που οραματίζεται....

tsipras_Mitso

Στις τελευταίες τους προεκλογικές ομιλίες οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, έριξαν στην αρένα και τα τελευταία τους όπλα, εν όψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών. Ο κ. Τσίπρας  ζήτησε «εντολή ανατροπής», υποστηρίζοντας πως οι κάλπες μπορούν να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης με αέρα νικητή ζήτησε ισχυρή εντολή, για μια «καθαρή τετραετία» προκειμένου να υλοποιήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα του.
Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε εντολή ανατροπής για να οικοδομήσουμε μαζί, έξω από τα μνημόνια μια νέα Ελλάδα
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι «μπορούμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία», έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «την Κυριακή θα νικήσουμε γιατί τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Πρώτα και πάνω απ’ όλα η ζωή μας».
Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο αντιμετώπισε τους πολίτες σαν πελάτες και ότι κρύφτηκε «γιατί θα έπρεπε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα: Για το σχέδιο τους να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση και να κόψουν ξανά τις συντάξεις. Για το σχέδιο τους να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ. Για το σχέδιο τους να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα. Για το σχέδιο τους να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς. Για το σχέδιο τους να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές. Νόμιζε ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέδιο λιγότερους φόρους. Αλλά ξαφνικά μας αποκάλυψε ότι δε πρόκειται να μειώσει φόρους, αλλά να φέρει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων. Μόνο που αυτό δεν είναι κύμα. Είναι τσουνάμι στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αυτή έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και θύμισε το παλιό σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι «η Ελλάδα ανήκει και πάλι στους Έλληνες».Αναφέρθηκε στην επέτειο του δημοψηφίσματος λέγοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν το ξέχασαν και έρχονται για να ζητήσουν εκδίκηση.
Κλείνοντας είπε ότι «Την Κυριακή δίνουμε τη μάχη των μαχών…Την Κυριακή υπογράφουμε νέο συμβόλαιο με το λαό και με το μέλλον. Μας ρωτούν όλοι: «Μπορείτε να το γυρίσετε;» Απαντάμε : Το πραγματικό ερώτημα είναι: Μπορούμε επιτέλους να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας;» Ε λοιπόν ναι, μπορούμε. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα σε αυτόν τον τόπο…Μπορούμε να ζήσουμε σε μία δίκαιη, ανθρώπινη, σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα».Να ξέρετε, με μία ψήφο μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ τη Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση στην οποία θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν ή να στηρίξουν, θέλοντας και μη, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις», εξέφρασε τη βεβαιότητα ο Αλέξης Τσίπρας.
 Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για καθαρή τετραετία, ώστε να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε όλα.
Ισχυρή εντολή για καθαρή τετραετία, ώστε να μπορέσει να τα αλλάξει όλα, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της εκλογικής μάχης της Κυριακής, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι συγκινητικό γι αυτόν να ολοκληρώνει την προεκλογική εκστρατεία στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη και εξήγησε ότι έκανε αυτή την επιλογή διότι και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έκανε την τελευταία προεκλογική ομιλία στην πόλη και οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν «γουρλήδες».
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει και με το μυαλό και με την καρδιά και θα κλείσει ο κύκλος της ανέχειας, του διχασμού, της παρακμής.
Για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως «από την ίδρυση της από τον Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν αυτή που οδήγησε τον τόπο με ασφάλεια σε σίγουρα μονοπάτια», σημειώνοντας πως το ίδιο θα κάνει και τώρα.
Στο τέλος είπε ότι θα κρατήσει την εικόνα από τη ζωγραφιά που του χάρισε ένα κοριτσάκι και γράφει: «Ψηφίζουμε Ν.Δ εμπιστευόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».