Γιατί είπε «όχι» η Όλγα Κεφαλογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Τουρισμού
Πόσο εύκολο είναι να πεις «όχι» σε ένα υπουργείο;
Απαντάω µόνος µου και σας λέω ότι δεν είναι καθόλου. Ειδικά αν έχεις ξανά κατά το παρελθόν θητεία στο ίδιο υπουργείο – ιδιαίτερα επιτυχηµένη, κατά γενική οµολογία.
ethnos.gr

Κι όµως, προς τιµήν της η Ολγα Κεφαλογιάννη είπε ένα µεγαλοπρεπέστατο «όχι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ο πρωθυπουργός τής πρότεινε το υπουργείο Τουρισµού. Μάλιστα, από την Πειραιώς έσπευσαν να κάνουν διαρροή στα Μέσα ότι η Ολγα αρνήθηκε το Τουρισµού γιατί ήθελε το Πολιτισµού. Εγώ, όµως, έψαξα και έµαθα ότι έχει πολύ ψωµί η συγκεκριµένη ιστορία.
Οι κατάσκοποί µου που κυκλοφορούν στους διαδρόµους των δύο υπουργείων γνώριζαν πως η Νέα Δηµοκρατία είχε σχέδιο για τη δηµιουργία ενός «υπερυπουργείου» Πολιτισµού-Τουρισµού, το οποίο θα είχε ως βασικό στόχο του το «πάντρεµα» της βαριάς βιοµηχανίας της χώρας, δηλαδή του τουρισµού, µε την ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της, κάτι που πρακτικά θα σήµαινε ότι θα µπορούσε να λειτουργήσει αναπτυξιακά προς όφελος της ελληνικής οικονοµίας.
Ο Κυριάκος είχε ενηµερώσει, που λέτε, την Ολγα για το σχέδιο, εκείνη είχε συµφωνήσει να αναλάβει αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρηµα, όµως την τελευταία στιγµή ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε από το σχέδιό του και πρότεινε στην πρώτη σε σταυρούς βουλευτή της Α’ Αθηνών µόνο το υπουργείο Τουρισµού. Η Ολγα είχε διαφορετική άποψη επί του θέµατος και έτσι αναγκάστηκε να πει το µεγάλο «όχι», όταν άλλοι -ονόµατα δεν λέµε- προσπαθούν να τρυπώσουν στην κυβέρνηση µε κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Μπράβο της...

Βουλευτικές εκλογές 2019