Πέμπτη, Ιουλίου 18

Εργαζόμενο​ς ....σκύλος​!

Καμία εταιρεία δεν σου επιτρέπει να φέρεις στο γραφείο τον σκύλο σου.
Πρόσφατη έρευνα όμως απέδειξε ότι η παρουσία του σκύλου στον εργασιακό χώρο μπορεί να μειώσει το στρες και να καταστήσει πιο ικανοποιητική την εργασία.
Μήπως οι μάνατζερ θα πρέπει να το ξανασκεφτούν;


Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι πήγαιναν στη δουλειά με τον ...σκύλο τους, εμφάνιζαν λιγότερο στρες, σε σχέση με όσους πήγαιναν μόνοι.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 75 συμμετέχοντες, έδειξε ότι η παρουσία ενός σκύλου στον χώρο εργασίας ενισχύει το ηθικό και μειώνει τα επίπεδα στρες του προσωπικού.

Η ομάδα ερευνητών του Virginia Commonwealth University, βρέθηκε σε μια κατασκευαστική εταιρεία που επέτρεπε στους εργαζόμενους της να φέρνουν το σκύλο τους μαζί τους και συνέκρινε, για μια εβδομάδα τα επίπεδη στρες των εργαζομένων που είχαν μαζί τον σκύλο τους, με εκείνους που τον είχαν στο σπίτι.
Πέρα από το στρες, στο πλαίσιο της έρευνας μετρήθηκε και ο παράγοντας της ικανοποίησης από την εργασία, αλλά και τα αισθήματα των εργαζομένων σε σχέση με την εταιρεία τους.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετρούνταν τα επίπεδη στρες χρησιμοποιώντας δείγμα σάλιου.
Το πρωί, μεταξύ των 3 ομάδων δεν υπήρχε διαφορά.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα επίπεδα στρες φάνηκε να μειώνονται για τους εργαζόμενους που είχαν σκύλο και αυξάνονταν για όσους άφηναν το σκύλο σπίτι ή δεν είχαν καθόλου.
Ο ερευνητής Randolph Barker, δήλωσε ότι οι σκύλοι μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στον εργασιακό χώρο.
Οι παρατηρούμενες άλλωστε διαφορές στο στρες μεταξύ των ημερών που οι σκύλοι ήταν παρόντες και απόντες ήταν σημαντικές.
Ο καθηγητής Barker σημείωσε ότι η ύπαρξη σκύλων στον εργασιακό χώρο μπορεί να συμβάλει στην απόδοση και ικανοποίηση του εργαζόμενου.
Life>Poeitive

 http://www.i-diadromi.gr