Πηγαίνει σε κομματικές συγκεντρώσεις χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Ο πρωθυπουργός βέβαια έχει την αιτιολογία ότι ήρθε απευθείας από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα συνεχιστεί σήμερα η διαβούλευση για την εξεύρεση διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους λοιπούς σε ευρωπαϊκά πόστα.
Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πρόσφατα (τον Μάιο) πολίτες που τον είχαν δει σε εμπορική πτήση από Αθήνα προς Ιωάννινα: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι».
Ωστόσο, έναν μήνα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Κοζάνη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Προφανώς και ήταν μία επίσκεψη στο εσωτερικό της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση με αρχηγό άλλου κράτους.Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί στις 16 Απριλίου το Βελβεντό Κοζάνης. Εκεί συναντήθηκε με κατοίκους, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών και τον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.