Παρασκευή, Ιουλίου 26

Δέκα προορισμοί για σύντομες αποδράσεις χαλάρωσης

Δέκα προορισμοί για σύντομες αποδράσεις χαλάρωσης
Το καλοκαίρι έφτασε και η τουριστική σεζόν κορυφώνεται... Το zougla.gr αναζήτησε και προτείνει μερικά υπέροχα μέρη για όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ -έστω για λίγες ημέρες ή Σαββατοκύριακο- καθώς οι παρακάτω περιοχές προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σας...


Πάρτε μία γεύση:


Η γραφική Ύδρα...

Η γραφική Ύδρα ενδείκνυται για διήμερες αποδράσεις, για Σαββατοκύριακα, καθώς μπορείτε να την προσεγγίσετε εύκολα και γρήγορα.









Oι αρχοντικές Σπέτσες

Οι Σπέτσες αυτή την εποχή αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές.

Βόλτες με τα μόνιππα αμαξάκια ή με ποδήλατο στον παραλιακό δρόμο από την Ντάπια ως το Παλιό Λιμάνι με τους ταρσανάδες και τα ουζερί, θα σας χαλαρώσουν και θα σας ανανεώσουν μέσα σε λίγες ημέρες.









Απόδραση στην όμορφη Αίγινα

Σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται η όμορφη Αίγινα.

Οι βόλτες στην παραλία του λιμανιού με τα σκάφη, τα ιστιοπλοϊκά, τα ψαροκάικα. Μην παραλείψετε να ανακαλύψετε τις γραφικές γειτονιές της πόλης με τα καλαίσθητα νεοκλασικά, που θυμίζουν εποχές απόλυτης ακμής...











Μαγευτικό Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι ο τέλειος ανοιξιάτικος προορισμός! Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, χωρίς τη μεσολάβηση της θάλασσας, αλλά με τη θέα και την ομορφιά της, το Ναύπλιο δεν είναι τυχαία μια από τις top επιλογές των Ελλήνων.

Κάντε περίπατο στα γραφικά σοκάκια και να στε σίγουροι ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι.









Εξόρμηση στη Χαλκίδα

Για χαλαρό καφέ και ουζομεζέδες με θέα τα γαλάζια νερά του Ευρίπου, η Χαλκίδα είναι ένας πολύ κοντινός προορισμός που θα σας ευχαριστήσει. Για τους λάτρεις της παράδοσης μία επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται στο ιστορικό κάστρο Νεγρεπόντε, είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που ακόμα και το ίδιο το κτήριο είναι ένα αρχιτεκτονικό αξιοθέατο της πόλης, καθώς και στο βυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής, μια από τις παλαιότερες εν λειτουργία εκκλησίες στον κόσμο, επιβάλλεται.









Μία ανάσα... το Λουτράκι

Μια ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται το πανέμορφο Λουτράκι. Μην το υποτιμάτε. Γνωρίζατε ότι τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 θεωρούνταν ο πιο δημοφιλής παραθαλάσσιος προορισμός για Έλληνες και ξένους; Γνωρίζατε επίσης πως το αποκαλούσαν Κορινθιακή Ριβιέρα; Το Λουτράκι είναι ένας φανταστικός προορισμός για την Άνοιξη (και την πρωτομαγιά) ενώ μπορείτε φτάνοντας εκεί να επισκεφτείτε και άλλα μέρη του εκτός από το κέντρο. Κάντε ατελείωτες βόλτες στην παραλία, φάτε τους ψαρομεζέδες σας και κάντε και μια επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης «Ηραίου». Αν δεν σας πειράζει να φύγετε νωρίς μια βόλτα στο καζίνο της περιοχής θα γεμίσει το απόγευμά σας.









Ταξίδι στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι

Σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αθήνα, ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει το κολύμπι σε κάποια από τις ειδυλλιακές παραλίες, να κάνει περίπατο στα πευκοδάση, να φάει στις ψαροταβέρνες πάνω στο κύμα, αλλά και να κάνει καταδύσεις. Η εγχώρια σόουμπιζ, αλλά και εκπρόσωποι του διεθνούς τζετ σετ επιλέγουν την περιοχή για αποδράσεις...







Σούνιο: Δεν περνά απαρατήρητο

Tο Σούνιο είναι μέρος σπάνιας ομορφιάς για την Αττική. Διαθέτει κολπίσκους για ελεύθερο μπάνιο και ξενοδοχεία με πρόσβαση στη θάλασσα. Tαβέρνες υπάρχουν αρκετές κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα, αλλά και στο Λαύριο μπορεί να βρει κανείς καλό φαγητό.







Ο ιστορικός Μαραθώνας

Από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, ο Μαραθώνας αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα πιο όμορφα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα. Διαθέτει όμορφα στέκια που προσφέρονται για χαλάρωση και πολύ καλές παραλίες για κολύμπι.

Αξίζει φυσικά να περιηγηθείτε στους αρχαιολογικούς χώρους, στον Τύμβο του Μαραθώνα, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο και την αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Μην ξεχάσετε να περάσετε από Σχινιά και Νέα Μάκρη...






Διήμερο με αέρα... Kαρύστου





zougla.gr