Δευτέρα, Ιουλίου 15

SCOUTING ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Υπουργός εσωτερικών ο κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος. Ποιος είναι ο του πολύ κλειστού κυκλώματος γύρω από τον νέο πρωθυπουργό. Μια κουβέντα κατ΄αρχήν. Άνθρωπος της δουλειάς. Σπούδασε όχι στα Harvand και στα Coloumbia, αλλά στις νυχτερινές σχολές των αριστερών κομμάτων. Του ΚΚΕ και στη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ που τα πρώτα χρόνια παρουσιαζόταν και γαμώ το αριστερό κίνημα.
Είναι ατέλειωτη η λίστα των κομματικών στελεχών από τα κομουνιστικά
κόμματα, το ΚΚΕ και το ΚΚ Εσ., που πήραν μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ. Το scout κατά βάσιν το έκανε ο μέγας καθηγητής της συνωμοσίας Κώστας Λαλιώτης, πουλαίν του οποίου ήταν ο γραμματέας της ΚΝΕ, το 1990-91.
Ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ Λαλιώτης είδε το ταλέντο του πιτσιρικά Θεοδωρικάκου και τον έκανε διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Κοντά στον Λαλιώτη, ό,τι πιο διαβολικό στοιχείο στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ο Τάκης από το ταπεινό Κερατσίνι έμαθε περισσότερα απ' όσα διδάχθηκε στη νεολαία του ΚΚΕ. Σε θέματα ρουφιανιάς, υποταγής στον καθοδηγητή και σεβασμό στην κομματική ιεραρχία.
Γκουρού στην προπαγάνδα ο Λαλιώτης. Αμερικάνικης κοπής προσαρμοσμένης στα Βαλκάνια. Προεκλογικά γέμιζε αφίσες την Ελλάδα με κάτι σοβαρές κουλτουριάρικες μαλακίες, π.χ. ''Η δύναμη της θέλησης για μια άλλη Ελλάδα'' ή ''Η θέληση της δύναμης... ''. Έτσι και ο Θεοδωρικάκος, όταν ανέλαβε δουλειά πρώτο βιολί δίπλα στον Μητσοτάκη. Στο συνέδριο της ΝΔ πέταξε το σύνθημα ''Συμφωνία Αλήθειας''.
Πριν συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο 55χρονος σήμερα Θεοδωρικάκος έστησε εταιρεία γκάλοπ, την GRO, και αυτολανσαρίστηκε επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής. Είναι παντρεμένος με αλλοδαπή πρώην πρωταθλήτρια.
apodytiriakias.gr...