Σάββατο, Ιουλίου 13

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα serum με υαλουρονικό οξύ! Γιατί και ποιο να διαλέξεις!

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα serum με υαλουρονικό οξύ! Γιατί και ποιο να διαλέξεις! | tlife.gr

Τον τελευταίο καιρό τα δραστικά συστατικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας κι εσύ, από την άλλη, θέλεις να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι συνεχώς γι’ αυτά και να μαθαίνεις ποιο κάνει τι.
Λοιπόν, στην καρδιά του καλοκαιριού κάποια δραστικά συστατικά καλό είναι να λείπουν γιατί σε συνδυασμό με τον ήλιο μπορεί να κάνουν πανάδες. Η ρετινόλη είναι ένα από αυτά.
Εκείνο, όμως, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ένα από αυτά και που πρέπει να υπάρχει στη ρουτίνα σου όποια επιδερμίδα κι αν έχεις/σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι, είναι το υαλουρονικό οξύ.
Ένα σύντομο μάθημα: μην σε φοβίζει η λέξη οξύ που υπάρχει στο υαλουρονικό. Δεν έχει καμία οξύτητα και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα σου. Το υαλουρονικό οξύ ως συστατικό είναι κάτι που παράγεται και από τον οργανισμό μας και συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό. ΑΛΛΑ όσο μεγαλώνουμε, η παραγωγή υαλουρονικού οξεός «πέφτει» και χρειαζόμαστε ενισχύσεις από έξω, από το κατάλληλο, δηλαδή, προϊόν.
Το υαλουρονικό θα το βρεις σε διάφορα προϊόντα αλλά προτίμησέ το σε ένα serum που έχει χαμηλό μοριακό βάρος και μπορεί να εισχωρήσει καλύτερα στο δέρμα. Και για να κλειδώσεις την υγρασία στην επιδερμίδα, φόρεσε από πάνω μια ενυδατική κρέμα. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: όπως είπαμε, το υαλουρονικό συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό αλλά αν δεν υπάρχει νερό δεν θα υπάρχει και τίποτα να συγκρατήσει. Για τον λόγο αυτό, βάλε το serum σου ενώ η επιδερμίδα σου είναι νωπή. Ακόμη καλύτερα, ψέκασέ την προηγουμένως με ένα face mist.
Παρακάτω, τα πιο αγαπημένα μας serum με υαλουρονικό οξύ

Dr Roebuck’s True Blue Ultimate Hydrating Serum, €50.95, Sephora. Μικρό μπουκάλι, τεράστια αποτελέσματα αφού με πολύ λίγη ποσότητα βλέπεις διαφορά στην επιδερμίδα σου. Εκτός από υαλουρονικό, περιέχει και πεπτίδια, ένα άλλο συστατικό για το οποίο ακούγονται πολλά και υπέροχα.



L’Oreal Paris Revitalift Filler HA serum, €25.20. Αυτός ο ορός- booster έχει 10 φορές πιο συμπυκνωμένη σύνθεση Υαλουρονικού Οξέως σε κανονικές συνθήκες, από οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης L’Oreal Paris. Η σύνθεσή του γεμίζει την επιδερμίδα εντατικά λειαίνοντας την επιφάνειά της, επαναφέροντας τον όγκο. Χρησιμοποίησε το σε όλο το πρόσωπο αλλά και με έμφαση στα σημεία που εντοπίζεις μεγαλύτερη απώλεια όγκου.


This works morning expert hyalouronic serum, €42.95, Sephora. Αυτό το serum συνδυάζει τα δύο διασημότερα ενεργά συστατικά αυτή τη στιγμή: το υαλουρονικό οξύ και την βιταμίνη C. Χρησιμοποίησέ το τα πρωινά για άμεσο plump αποτέλεσμα αλλά και να διώξεις τους μικροερεθισμούς που μπορεί να έχει η επιδερμίδα σου.


Pestle & Mortar Hyaluronic Serum, €46.00. Είναι ένα από τα διασημότερα serum υαλουρονικού οξέος για το οποίο τα ξένα site ομορφιάς έχουν γράψει διθυραμβικές κριτικές. Ποιο χαρακτηριστική, αυτή που έγραψε το Into The Gloss («το serum υαλουρονικού που εκτόπισε όλα τα άλλα serum»). Είναι best seller γιατί δεν αφήνει καθόλου κολλώδη αίσθηση και είναι σαν να μην φοράς τίποτα. Στην Ελλάδα θα το βρεις αποκλειστικά από το In Beauty Pharma.

The 1nkey List Hyaluronic Acid, Sephora, €5.95. Είναι 30ml και value for money ακριβώς γιατί στην σύνθεσή του θα βρεις καθαρό υαλουρονικό οξύ και όχι μπλεγμένο με άλλα συστατικά. Κάτι σαν την εκδοχή των Ordinary.    
Vichy Mineral 89, €30.43. Το Mineral 89 ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού για να κάνει καθημερινά την επιδερμίδα πιο δυνατή απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις, όπως ρύπανση, άγχος και κούραση. Μέρα με τη μέρα, η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, τονωμένη και αποκτά λάμψη. Περιέχει υαλουρονικό οξύ και το ιαματικό μεταλλικό νερό της Vichy για πρώτη φορά σε συγκέντρωση 89%.
 tlife.gr