Κυριακή, Ιουλίου 7

Sinn:Η Βουλγαρία και η Ρουμανία δε θέλουν το ευρώ και η Ιταλία βρίσκεται λίγο πριν την έξοδο

Σε τελευταίες δηλώσεις του ο επιφανής Γερμανός οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος της Αγκέλας Μέρκελ Hans-Werner Sinn ανέφερε, επικαλούμενος το παράδειγμα της Ελλάδας, ότι, “οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα έπρεπε να μείνουν εκτός ευρωζώνης.“Θέλουν τώρα να βάλουν τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στο ευρώ αλλά έχω σοβαρές αμφιβολίες γι αυτό.Μιλάμε για μία Ελλάδα στο τετράγωνο”. 

“Τους τελευταίους μήνες οι εξελίξεις προδιαγράφονται ανησυχητικές και στη γειτονική Ιταλία. Πολλές τράπεζες κλονίζονται, η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει ευμετάβλητη, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυξανόμενη δυσπιστία απέναντι στο ενιαίο νόμισμα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Απαντώντας στο ερώτημα της γερμανικής ραδιοφωνίας, εάν η Ιταλία θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος “προβληματικός” υποψήφιος, ο Hans-Werner Sinn δήλωσε:

Αναμφίβολα, οι Ιταλοί αρχίζουν να χάνουν τον ενθουσιασμό τους για το ευρώ. Στην πραγματικότητα μόνο ένα κόμμα στηρίζει το ευρώ χωρίς επιφυλάξεις, το Partito Democratico, δηλαδή οι σοσιαλδημοκράτες.Η Forza Italia του Berlusconi έχει μιλήσει για παράλληλο νόμισμα, η Λέγκα του Βορρά θέλει αποχώρηση από το ευρώ, το Cinque Stelle τα ίδια.Η Ιταλία βράζει και μην ξεχνάτε ότι έχει και εκλογές του χρόνου…”