Ο Α.Τσίπρας συγκρίνει τον εαυτό του με τον... Ελευθέριο Βενιζέλο! - Οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου στο Twitter

Μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στη χθεσινή του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, άναψε φωτιές στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να οικειοποιηθεί τον Ελευθέριο Βενιζέλο και άφησε να εννοηθεί ότι απόγονος του μεγάλου Έλληνα πολιτικού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!
Μιλώντας στους οπαδούς του ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Είμαστε περήφανοι γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά την πατρίδα και το συμφέρον του τόπου», είπε ο πρωθυπουργός στους οπαδούς του και λίγο αργότερα ανάρτησε τη φράση του και στο Twitter
:


Είμαστε περήφανοι γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά τη πατρίδα και το συμφέρον του τόπου.

229 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόΕγινε επίσης και αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία επανεισήγαγε στο λεξιλόγιό του ο κ. Τσίπρας, με αφορμή μια επιστολή Καραμανλή, πριν από το βέτο στο Βουκουρέστι, όπου ο τότε πρωθυπουργός της ΝΔ εμφανιζόταν πρόθυμος να συζητήσει την σύνθετη ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια». Γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να κατηγορήσει από το Ηράκλειο Κρήτης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η αντίθεσή του στη Συμφωνία ήταν υποκριτική.

Η προσπάθεια αυτή του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ως ηγέτη μιας παράταξης της οποίας το τελευταίο στην σειρά κόμμα που την εκπροσωπεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, πολλές αντιδράσεις, με τους χρήστες των social media να θυμίζουν την αντιπαράθεση του ηγέτης της αστικής τάξης Ελευθέριου Βενιζέλου, με την τότε πρωτοεμφανιζόμενη, κομμουνιστική αριστερά στην χώρα μας, αντιπαράθεση που οδήγησε και στην υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου ιδιώνυμου, που επέτρεψε τις διώξεις των κομμουνιστών.

Αλλά και την επεκτατική εξωτερική πολιτική που ακολούθησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και το όραμά του για την Μεγάλη Ελλάδα των δυο Ηπείρων και των 5 θαλασσών, που φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τις πασιφιστικές και διεθνιστικές απόψεις των σημερινών αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένες από τις αντιδράσεις στο Τwitter για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

-Αυτός παίζει να νομίζει ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν αριστερός.

-Τί σχέση έχει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που το 1929 νομοθέτησε το ιδιώνυμο κατά των κομμουνιστών, με τον ΣΥΡΙΖΑ που στεκόταν απέναντι ανέκαθεν όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στην κεντροαριστερά

-Ο Ελευθέριος Βενιζέλος της Ελλάδας των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών και του Ιδιώνυμου ανήκε στην ... παράταξη του Τσίπρα των Πρεσπών και της κομμουνιστογεννούς Αριστεράς. Τι άλλο θα ακούσουμε;


-Ήτανε Συριζαίος ο Ελευθέριος Βενιζέλος;

 http://www.ksipnistere.com/2019/07/twitter.html