Νέα «βόμβα» Χριστοφορίδη: Όταν ο Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι θα κόψει τις συντάξεις (video)«Φίλε μου, συνταξιούχε», τιτλοφορείται το νέο βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς του στα social media ο Γιώργος Χριστοφορίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας.
Σ’ αυτό, ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει αφενός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη ως Πρόεδρος της ΝΔ, είχε πει ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ της περικοπής των συντάξεων, αφετέρου ότι την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα ξεκινούσε η εφαρμογή του ν. 3863/2010, με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα εξαΰλωνε τις επικουρικές συντάξεις, κάτι που έχει αποσιωπηθεί τελείως και ο κόσμος δεν γνωρίζει.

Δείτε το σχετικό βίντεο 


Το «Φίλε μου, συνταξιούχε» είναι το 4ο σποτ της σειράς των πρωτότυπων βίντεο, που επιμελήθηκε ο έμπειρος δημοσιογράφος, στα οποία βάσισε και όλο του τον προεκλογικό αγώνα, ενόψει της καθόδου του στην πιο δύσκολη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Προηγήθηκαν κατά σειρά τα εξής:

Φίλε μου, αυτή τη φορά θυμήσου…

Το πρώτο βίντεο της σειράς, στο οποίο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις, αποκωδικοποιεί το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και καταλήγει στο ότι πρόκειται για το 4ο μνημόνιο:

Φίλε μου, δημόσιε υπάλληλε…

Στο συγκεκριμένο σποτ, ο Γιώργος Χριστοφορίδης απευθύνεται στον δημόσιο υπάλληλο, καλώντας τον να θυμηθεί παλαιότερες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και λοιπών Νεοδημοκρατών, που περιγράφουν τις προθέσεις τους για το τι θέλουν να κάνουν στο δημόσιο:

Φίλε μου, ιδιωτικέ υπάλληλε…

Ο δημοσιογράφος θέτει στο επίκεντρο τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 7ήμερη εργασία και καλεί τους ψηφοφόρους να θυμηθούν και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα των δύο διεκδικητών στα εργασιακά:https://neaselida.gr/parapolitika/nea-vomva-christoforidi-otan