Πέμπτη, Αυγούστου 8

Πλαφόν στις "χρυσές" συντάξεις με τροπολογία - Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25

Πλαφόν στις "χρυσές" συντάξεις με τροπολογία - Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25
Τροπολογία για την θέσπιση ανώτατου πλαφόν στο ποσό των συντάξεων κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αποτραπεί η φάμπρικα χρυσών συντάξεων που παρείχε σε λίγους δικαιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου την ώρα που πετσόκοψε τις αποδοχές των υπολοίπων.

Αντιδρώντας στην συγκεκριμένη τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από τη Βουλή, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εξοικονόμηση από την προωθούμενη ρύθμιση θα ανέλθει σε 550 χιλ. ευρώ για το 2019, 1,314 εκατ. ευρώ για το 2020, 1,579 εκατ. ευρώ για το 2021, 1,708 εκατ. ευρώ για το 2022 και 1,850 εκατ ευρώ για το 2022.
Ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι οι τροπολογίες είναι κρίσιμες και θετικές για τους συνταξιούχους και κατήγγειλε ως εσκεμμένη κίνηση την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την Ολομέλεια της Βουλής.
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου έκανε έκκληση στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση να αποσύρει τις δύο τροπολογίες.
«Δεν έχετε καμία δικαιολογία να τις φέρνετε τελευταία στιγμή. Ντροπή. Να τις αποσύρετε και να τις φέρετε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Δεν θα ξαναζήσουμε όσα κοροϊδεύαμε και τα κάνατε κι εσείς συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα διαμαρτύρεστε».
"Για κήρυξη πολέμου"  έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας σε αποχώρηση τους βουλευτές του ΜέΡΑ 25.