Δευτέρα, Αυγούστου 19

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΤΙ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ «ΦΟΡΤΩΝΕΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ;

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκήρυξε «διαγωνισμό» (εδώ γελάνε!) για την πρόσληψη 1.500 Ειδικών Φρουρών, με επίσημη δικαιολογία «την επιβολή του νόμου και της τάξης».
Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι, εκτός από τους προφανείς ρουσφετολογικούς, που επιβάλλουν την ενίσχυση της ΕΛΑΣ σε ανθρώπινο δυναμικό; Όπως φαίνεται υπάρχουν και είναι η μετατροπή της ΕΛΑΣ σε πολυεργαλείο καταστολής!
Σε τρεις περιπτώσεις, έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί τα νέα καθήκοντα που φορτώνει στην ΕΛΑΣ ο Μητσοτάκης:
1ον) Την συνδρομή στους φορολογικούς ελέγχους! Όπως διαβάσαμε χθες, το προσωπικό ασφαλείας καταστήματος στην Μύκονο εμπόδισε τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να επιδώσουν εγγράφως μια απόφαση για λουκέτο λόγω φορολογικών παραβάσεων και ο γενικός γραμματέας της ΑΑΔΕ επικοινώνησε με τον σερίφη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έστειλε αστυνομικούς για «Γιαγκούλες» και υποσχέθηκε ότι στο εξής οι φορολογικοί έλεγχοι θα γίνονται με την παρουσία και της Αστυνομίας.
2ον) Την συνδρομή στους ελέγχους εισιτηρίων στα ΜΜΜ! Σύμφωνα με την «σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας» του υπουργού Μεταφορών «το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς».
3ον) Την αποκλειστική ευθύνη για την εφαρμογή του «αντικαπνιστικού» νόμου στα καταστήματα – που προφανώς θ’ αρχίσει μόλις «ψυχράνει» λίγο ο καιρός κι αρχίσει ο κόσμος να κάθεται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.
Κοινώς, η ΕΛΑΣ θ’ αναλάβει όλη τη «βρωμοδουλειά» και το προσωπικό της θα μαζεύει την οργή και τις κατάρες του κοσμάκη! Έργο Κυριάκου Μητσοτάκη!

ethnikismos.net