Σάββατο, Αυγούστου 10

Δείτε τη μικρότερη γάτα στον κόσμο

Λέγεται Rusty-spotted cat (ερυθρόστικτος αγριόγατος) και είναι η πιο μικρή γάτα στον κόσμο. Πρόκειται για μια πανέμορφη μικρή γάτα που ζυγίζει 200 φορές πιο λίγο από ένα λιοντάρι και χωράει μέσα στην παλάμη μας.

Το συγκεκριμένο είδος ζει στη Σρι Λάνκα και στην Ινδία και είναι ένας από τους «πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ «Big Cats» του BBC. Είναι εξαιρετικά σπάνιο, και τα μάτια του είναι έξι φορές πιο δυνατά από τα δικά μας, έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκουν θηράματα μέσα στην πυκνή βλάστηση.

Τρέφονται κυρίως με πουλιά και τρωκτικά αλλά μπορούν να κυνηγήσουν σαύρες, βατράχους και έντομα. Κυνηγούν κυρίως στο έδαφος, τρέχοντας και πηδώντας για να φτάσουν το θήραμά τους. Ζουν στα δέντρα, μάλλον για να αποφύγουν διάφορους εχθρούς τους.
Ο Ερυθρόστικτος αγριόγατος μαζί με τη Μαυροπόδαρη Αγριόγατα θεωρούνται ως οι μικρότερες αγριόγατες του κόσμου. Έχουν μήκος από 35 έως 48 cm, με 15 έως 30 cm, μήκος ουράς και ζυγίζουν μόλις 0,9 – 1,6 kg. Οι γάτες αυτές είναι φοβεροί κυνηγοί.

















Πηγή: petpet.news


https://fanpage.gr/viral/pets/%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b3%ce%ac%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf/