Τρίτη, Αυγούστου 20

Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε μεταξύ Πόρου και Γαλατά

Το ελικόπτερο ακούμπησε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ – Ολικό μπλακ άουτ στον Πόρο Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε μεταξύ Πόρου και Γαλατά Ακόμη μία σορός άνδρα, επιβαίνοντα στο πολιτικό ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, ανασύρθηκε από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Νωρίτερα είχαν ανασυρθεί δύο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας.
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου.
Κατά πάσα πιθανότητα και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Το σχέδιο πτήσης

Δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται προς αναζήτηση επιζώντων, που επέβαιναν στο ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα πάντως με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ το σχέδιο πτήσης ανέφερε ότι το ελικόπτερο ξεκίνησε από Κρανίδι, στον Γαλατά είχε δηλώσει ότι θα παραλάβει ένα άτομο και θα είχε προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ολικό μπλακ άουτ στον Πόρο

«Συνεχίζονται πυρετωδώς» οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές «όσο το δυνατόν ταχύτερα», αναφέρει ανακοίνωση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά. Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, αναφέρεται ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα».

«Το ελικόπτερο έκανε περιστροφή στον αέρα, έγινε έκρηξη και έπεσε στη θάλασσα»

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης ελικοπτέρου που σημειώθηκε σήμερα μεταξύ Πόρου και Γαλατά.
«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε μέσω της ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός.
Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».