Σάββατο, Αυγούστου 24

ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΝΟΥΝ «ΣΤΑΧΤΗ» ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ – ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, «ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟ – ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΠΕΝΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

tora
Φωτιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, κοντά στο Πυθαγόρειο (και κοντά στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του νησιού, λέμε εμείς), ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου. Η φωτιά καίει δασική έκταση στον Μεσόκαμπο και αμέσως απογειώθηκαν τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα από εδάφους επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία στην περιοχή.
«Εκκενώθηκαν δυο ξενοδοχεία προληπτικά γιατί απειλήθηκαν από τη φωτιά. Δεν υπάρχουν ζημιές στα σπίτια αλλά υπάρχει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ και καποια ξενοδοχεία δεν έχουν ρεύμα. Έχουμε ανοίξει το κλειστό γυμναστήριο και έχουμε βάλει μέσα τον κόσμο και τον περιθάλπτουμε.Έχουμε ειδοποιήσει τη ΔΕΗ να παέι να πάει να τα αντικαταστήσει. Ευτυχώς σε γενικές γραμμές προλάβαμε, δεν απειλούνται σπίτια και ξεονοδοχεία τώρα αλλά υπάρχει ένα μέτωπο στο βουνό» είπε ο κ. Σεβαστάκης.
Δείτε βίντεο από το Samos 24.gr
Στις 18:30 το απόγευμα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Παράλληλα επί τόπου βρίσκονται και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης 88 εθελοντές με 27 οχήματα.
Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της φωτιάς. Όπως βλέπετε, οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε τουριστικά θέρετρα ενώ οι κάτοικοι και παραθεριστές παρακολουθούν από την παραλία:
fot2 fot4 fot5 fot6 fot7_2 PHOTO-2019-08-24-17-39-44 Untitled-2






makeleio.gr