Δικαστής κάλεσε την αστυνομία επειδή δεν μπορούσε να βρει τον γιατρό στον Ευαγγελισμό!

Καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όταν μια δικαστής που επισκεπτόταν ασθενή κάλεσε την αστυνομία επειδή δεν έβρισκε τον εφημερεύοντα γιατρό!

Σύμφωνα με την καταγγελία που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 18/8 και η δικαστής βρισκόταν εκεί μαζί με μια ασθενή, η οποία ήταν συγγενής της.

Κάποια στιγμή δεν μπορούσε να βρει τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος και θεωρώντας ότι αυτός είχε κάνει… κοπάνα κάλεσε την αστυνομία, για να τον βρει! Όταν έφτασαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον βρήκαν στο γραφείο του όπου έκανε την ενημέρωση στον επόμενο γιατρό καθώς άλλαζε η βάρδιά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η οποία στάλθηκε με μορφή επιστολής στους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη:

«Θέλουμε να σας καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σε  Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18/8/19.

Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, ως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.

Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το Νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Τονίζουμε επίσης, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της.

Προφανώς κατόπιν τούτου οι αστυνομικοί αποχώρησαν, όμως, δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα.

Τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου εκφράζουν την ανησυχία τους στην επιστολή τους προς τους τρεις υπουργούς, καθώς όπως αναφέρουν “δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν (πχ ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό , ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) αλλά και μόλις προχθές με τον αστυνομικό αυταρχισμό & την απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας Ψυχιάτρου -προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριάσιο, όταν ζήτησε το αυτονόητο να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς».