ΔΕΙΤΕ LIVE! O ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

kyriakos-mitsotakis-capital-controls-vouli-26082019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την ώρα παρεμβαίνει στο πλαίσιο της συζήτησης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και ανακοινώνει στην Ολομέλεια της Βουλής την πλήρη άρση των capital controls.


Στη Βουλή συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός προγράμματος, κάνει παρέμβαση από το βήμα της Βουλής για να ανακοινώσει την πλήρη άρση των capital controls.
LIVE ο Μητσοτάκης για τα capital controls

Δείτε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο βήμα της Βουλής στην παρέμβασή του να ανακοινώνει την πλήρη άρση των capital controls:
Eνέκριναν οι θεσμοί την πλήρη άρση

Nωρίτερα το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας (ΣΣΕ). Με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να πηγαίνει στη Βουλή με τη σχετική τροπολογία που αίρει πλήρως τα capital controls. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε από τους θεσμούς το περασμένο Σάββατο.
Τι αλλάζει με την άρση των capital controls

Η πλήρης άρση των capital controls έχει σαν στόχο την αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης σε επενδυτική βαθμίδα κάτι που εμποδίζεται αυτή τη στιγμή από την ύπαρξη των κεφαλαιακών περιορισμών. Επιπλέον όχι μόνο θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας αλλά θα της επιτρέψει να συμμετάσχει σε ενδεχόμενο νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.