Πέμπτη, Αυγούστου 15

Welt: Το θαύμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας

Έχει απολύσει κόσμο και κοσμάκη επί Σαμαρά, το ίδιο θα κάνει και τώρα...
Welt: Το θαύμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας
Για θαύμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Welt», σημειώνοντας πως «παρότι προέρχεται από παλιά πολιτική οικογένεια, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος πραγματικά σύγχρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Ο αρθρογράφος Μπόρις Καλνόκι κάνει λόγο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, κυρίως λόγω των
αλλαγών που έγιναν στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας αλλά και την προσπάθειά του να «ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη».
«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίζεται από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης σαν σούπερ σταρ» σημειώνει το δημοσίευμα της «Welt» και συνεχίζει: «Μια νέα εποχή ξεκινάει. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εκλογική νίκη της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, άλλαξε εντελώς η μορφή και το στυλ της κυβέρνησης με στόχο την αύξηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητάς της».
«Ο Μητσοτάκης θέλει να ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη» σημειώνει επίσης ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων ότι, «Γι' αυτό εισάγει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θέλει ένα κράτος που θα λειτουργεί για τους πολίτες σε όλους τους τομείς: από τη συλλογή απορριμμάτων στην Κέρκυρα ως την επαρκή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ