Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10

Σύσσωμα Αφρική, Ασία, μετακομίζουν για Ευρώπη ! Συναγερμός στα Βαλκάνια για τους μετανάστες: Η Κροατία επαναφέρει εκτάκτως σε υπηρεσία 2.000 στρατιωτικούς

Η Κροατία πρώτη φορά μετά τον πόλεμο  κάλεσε στην υπηρεσία 2.000 απόστρατους λόγω των μεταναστών και την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση των συνόρων.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε για νέα μεταναστευτικά ρεύματα  που θα προέλθουν από την Ελλάδα, η οποία διατηρεί τα σύνορά της ανοικτά και την ανάγκη να ενισχυθεί η εποπτεία των κρατικών συνόρων, όπως γράφει η  καθημερινή του Ζάγκρεμπ «Jutarnji list».


Παρά το γεγονός ότι οι κληθέντες είναι συνταξιούχοι, δηλώνουν ότι παραμένουν σε άριστη ψυχική και φυσική κατάσταση, για να θωρακίσουν τη χώρα τους από μια ενδεχόμενη εισβολή αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας έχει το δικαίωμα να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών μέχρι 10 τοις εκατό και δεδομένου ότι υπάρχουν σήμερα εν ενεργεία 18.291, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κληθούν 1829 μέλη  των εφεδρικών αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα η Σλοβενία αποφάσιζε τη  συνέχιση κατασκευής του φράχτη στα σύνορα με την Κροατία που είχε ξεκινήσει το 2015.

Μετά από μια πρώτη επέκταση κοντά στα ουγγρικά σύνορα και μια δεύτερη ανάμεσα στις πόλεις Metlika και Vinica, η σλοβενική κυβέρνηση διέταξε μια νέα επέκταση 40 χιλιομέτρων.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε ούτε τη θέση ούτε το χρονοδιάγραμμα αυτού του νέου φράχτη, το σλοβενικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι POP-TV αναφέρει ότι ξεκίνησαν εργασίες μεταξύ των χωριών Zilje και Žuniči, στα νότια της χώρας. Θα κατασκευαστεί κατά μήκος του ποταμού Kopla και θα είναι 2 μέτρα και 50 εκατοστά ψηλό.

Με το νέο αυτό σχέδιο, περισσότερα από 210 χιλιόμετρα φραγμών θα χωρίζουν τις δύο χώρες, το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των συνόρων μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας.

Φέτος, περισσότεροι από 7.000 μετανάστες διέσχισαν τα σύνορα, εισερχόμενοι παράνομα στην περιοχή Σένγκεν, μια αύξηση 56 τοις εκατό με την ίδια περίοδο πέρυσι.
http://www.ksipnistere.com/2019/09/2000.html