''Βουλιάζει'' ο καταυλισμός της Μόριας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΑΤΟΜΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ

ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ !
''Βουλιάζει'' ο καταυλισμός της Μόριας
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Βόρειο Αιγαίο κρούουν οι Αρχές.
Ο καταυλισμός της Μόριας «βουλιάζει» καθώς έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 12.000 άτομα.
Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Μυτιλήνης, ο εκτελών χρέη διοικητής ενημέρωσε σήμερα,
Παρασκευή, την Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι αδυνατεί να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να σταθούν προκειμένου να καταγραφούν.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο, (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 σήμερα Παρασκευή).
Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564.
Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.
Άλλοι 408 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους 73 με ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης, έφτασαν σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι στη Λέσβο. Ανεβάζοντας σε 12.000 τον αριθμό των όσων διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας, ο οποίος με υποδομές για μόλις 3.000 άτομα, επεκτείνεται πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε γειτονικά ελαιοκτήματα.


Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον πρόχειρο σταθμό πρώτης υποδοχής που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.
Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης που προγραμματίσθηκε να γίνει με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων τοπικών υπηρεσιών την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ