Σάββατο, Σεπτεμβρίου 7

ΔΕΘ 2019: H συνάντηση Μητσοτάκη με Κινέζους και το δείπνο με τη σύζυγό του

.ethnos.gr
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα θα βρεθεί από το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ
Στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως και με το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ. Από τις 10:30 έως τις 13:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ.
Στη συνέχεια, στις 13:20 θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Απόψε, στις 20:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Βελλίδειο, στην ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αναπτύξει τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες αντί για αόριστες υποσχέσεις. Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία: τη φορολογία και τη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ψηφιακό κράτος.
Την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης της Fraport. Αργότερα, ο πρωθυπουργός συνάντησε τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών, που ετοιμάζονται για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τυφλών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρώμη.
Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, ο κ. Μητσοτάκης ξέκλεψε λίγο χρόνο και δείπνησε με τη σύζυγό του σε εστιατόριο. Μάλιστα εκεί κάποιοι Κινέζοι τουρίστες του ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, κάτι που δεν τους αρνήθηκε ο πρωθυπουργός.