Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13

Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στο να γίνουν οι γειτονιές τουριστικά θέρετρα.Τα airbnb είναι η πιο καταφανής και καταστρεπτική έκφανση αυτής της εξέλιξης. Με γεωμετρική πρόοδο, εκτοπίζουν τις χαμηλές τάξεις και τη νεολαία από τη γειτονιά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών

«Νοίκιασαν» airbnb οι αντιεξουσιαστές – Διαβάστε το…
Επίθεση σε πολυτελή διαμερίσματα airbnb πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο indymedia.  Συγκεκριμένα, αφού καταστρέψανε τις κλειδαριές των διαμερισμάτων, έβαψαν τους τοίχους με σπρέι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Την περασμένη βδομάδα, ένα βράδυ, εν μέσω της εντατικοποιημένης αστυνομικής εισβολής και πολιορκίας της γειτονιάς των Εξαρχείων που επιχειρεί το κράτος τις τελευταίες 2 βδομάδες, αναρχικοί σύντροφοι μπήκαμε σε πολυκατοικίες όπου υπάρχουν πολυτελή διαμερίσματα airbnb, για να αφήσουμε ένα μήνυμα.
Καταστρέψαμε τις κλειδαριές των εισόδων και βάψαμε τους τοίχους με σπρέι.
Όλοι βλέπουμε στα Εξάρχεια να εκτυλίσσεται μια επιχείρηση αυξανόμενης κρατικής πίεσης και καταστολής, με την διαρκή παρουσία ΜΑΤ και άλλων πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε στρατηγικό άξονα γύρω απ’ την πλατεία. Η στρατιωτική πολιορκία της περιοχής συνοδεύεται από ένα νέο κύμα εκκενώσεων καταλήψεων και επιθέσεων στην αυτοοργανωμένη κοινότητα. Επίσης η καθημερινή αστυνομική παρενόχληση στο δρόμο συντελεί σε συλλήψεις αγωνιστών και μεταναστών.
Αυτή η στοχοποίηση των χώρων αντίστασης και της δυναμικής που υπάρχει στα Εξάρχεια μπορεί να έχει πάρει μια πιο ωμή, βάρβαρη και άμεση τροπή τις τελευταίες βδομάδες, αλλά αποτελεί απλά τη συνέχεια μιας διαδικασίας που εκτυλίσσεται χρόνια τώρα και που αποσκοπεί στην ισοπέδωση των κοινοτήτων αυτο-οργάνωσης και αντίστασης απέναντι στην κυριαρχία της εξουσίας και του κεφαλαίου.
Είναι μια διαδικασία ποικιλόμορφη και ανθεκτική, που υλοποιείται μέσα από κυβερνητικά σχέδια για τη κατασκευή μετρό στην πλατεία, και για την μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσείο, δηλαδή την απονέκρωση δύο από των πιο ζωτικών χώρων του τοπικού κινήματος.
Τα airbnb είναι η πιο καταφανής και καταστρεπτική έκφανση αυτής της εξέλιξης. Με γεωμετρική πρόοδο, εκτοπίζουν τις χαμηλές τάξεις και τη νεολαία από τη γειτονιά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών που βλέπουν χρυσές ευκαιρίες στους τουρίστες-ηδονοβλεψίες που επισκέπτονται τα Εξάρχεια ψάχνοντας ένα άρωμα ριζοσπαστικότητας.
Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην στρατιωτική κατοχή της γειτονιάς, που θέλει να στρώσει το δρόμο για να γίνει η γειτονιά τουριστικό θέρετρο. Ούτε θα μείνουμε απαθείς μπροστά στο ξεπούλημα των Εξαρχείων και της δυναμικής του αγώνα και της αντίστασης, που βρίσκει στέγη σ’ αυτή τη γειτονιά δεκαετίες τώρα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στους αιμοσταγείς καπιταλιστές και τους στρατούς τους. Μέχρι να γίνει κάθε γειτονιά Εξάρχεια!
Η χτεσινή επίθεση ήταν μια πρόγευση.
Γείτονες, μη σιωπάτε. Μάθετε ποια διαμερίσματα στις πολυκατοικίες σας έχουν μετατραπεί σε airbnb, μοιραστείτε τις πληροφορίες και δράστε ενάντια στους κανίβαλους ιδιοκτήτες που κερδοσκοπούν από την αυξανόμενη φτωχοποίηση του εκτοπισμένου πληθυσμού των Εξαρχείων.
Τουρίστες του instagram, οι μπάτσοι δεν θα σας σώσουν! Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ, ούτε ασφαλείς. Ιδιοκτήτες, έρχεται η ώρα σας.