Σάββατο, Σεπτεμβρίου 7

ΣΚΛΗΡΟΣ ΙΡΑΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΠΟΥ «ΕΦΑΓΕ» ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ «ΠΙΘΗΚΟ». ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ Κ’ ΤΑ’ ΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΜΚΟ. ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΩΠΟΔΥΤΗ ARASH HUMPAY ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟ
iranos-aerodromio
– Ο αδερφός, η μυστική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαφυγή στην Αθήνα και οι μπίζνες με ΜΚΟ που στέγαζαν λαθραίους

Ποιος είναι τελικά ο Reza (Arash) Humpay;
Διαγράφηκε τελικά από τη ΝΔ, ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μετά τους χαρακτηρισμούς «πίθηκος» και «απόβρασμα» για τον «ιρανό πρόσφυγα» Arash Hampay ο οποίος, ανήρτησε φωτογραφία στο διαδίκτυο με τη λεζάντα «φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου.
Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό». Η ΝΔ και η κυβέρνηση έπεσαν στην παγίδα και την πάτησαν. Γιατί ο λαθραίος είναι ένας οργανωμένος λωποδύτης.
Ποιος είναι πραγματικά ο Reza (Arash) Humpay;
Ο Reza Humpay είναι ένας Ιρανός εθνικιστής, γνωστός ως Arash Humpay, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Λέσβο. Ο λόγος που άλλαξε το όνομά του από Reza σε Arash ήταν οι εθνικιστικές και αντιαραβικές του αντιλήψεις. Η περηφάνια τους είναι να έχουν ένα ιρανικό όνομα, αντί ενός ονόματος που συνήθως δίνουν οι άραβες στα παιδιά τους. Στη Λέσβο ήταν μαζί με τον αδερφό του. Ο Reza Humpay πήρε θετική απάντηση από την κυβέρνηση για την υπόθεση ασύλου του, ενώ ο αδερφός του απορρίφθηκε, και ξεκίνησαν διαδικασίες για την απέλασή του. Έτσι, ξεκίνησε μια κινητοποίηση, όπου αλληλέγγυοι κυρίως, βοήθησαν τον Reza και άλλους μετανάστες των οποίων οι υποθέσεις είχαν απορριφθεί, να διαμαρτυρηθούν. Όλοι μαζί έκαναν κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα στη Μυτιλήνη.
Οι σχέσεις με (πρώην) κυβερνητικούς
Ο Reza, όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο,  που είχε αυτο-οριστεί ως ηγέτης των διαμαρτυρόμενων μεταναστών, είχε κρυφές συναντήσεις με κυβερνητικούς ερήμην των υπολοίπων μεταναστών, παρόλο που όλοι μαζί βρίσκονταν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Σύριζα. Τα αιτήματα των μεταναστών από τη κυβέρνηση, με δημόσια δήλωσή τους, ήταν να εξετάζονται οι υποθέσεις τους με την απαραίτητη προσοχή και να σταματήσουν οι απελάσεις. Αλλά, στη διάρκεια των κρυφών συναντήσεων του Reza με τη κυβέρνηση, οι πολιτικοί υποσχέθηκαν στον Reza μια θετική απάντηση για τον αδερφό του, καθώς και κάποια χρηματοδότηση για το εγχείρημά του στην Αθήνα, με τον όρο να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους μετανάστες στο να λήξουν την κατάληψη, και ακόμη να τους αποτρέψει από οποιαδήποτε μελλοντική διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση.
Η κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα ήταν μεγάλη είδηση. Έτσι δέχτηκε μεγάλη αλληλεγγύη σε υλικά, χρήματα και φαγητό. Ο Reza Humpay ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης όλων αυτών. Ως διαχειριστής των πόρων, ο Reza μπορούσε να ελέγχει τη ροή τους, κι έτσι άρχισε να παρακρατάει φαγητό, να δημιουργεί προβλήματα στην διανομή του φαγητού και να κυριαρχεί στη συνέλευση. Όλο αυτό το διάστημα, έκρυβε τη συνεργασία του με τη κυβέρνηση. Οι μετανάστες τον είχαν αποδεχτεί ως ηγέτη, διότι ο Reza τους είχε τάξει ότι θα προμηθευτεί για όλους το εισιτήριο τους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα. Όταν οι μετανάστες ανακάλυψαν τα ψέματα και τον οπορτουνισμό του, αφού έμαθαν για τις κρυφές συναντήσεις του με κυβερνητικούς, τον έδιωξαν από το κτίριο… και από τον «αγώνα».
Η «δράση» του στην Αθήνα
Ο Reza Humpay διέφυγε στην Αθήνα έχοντας κλέψει το ταμείο αλληλεγγύης από την κατάληψη, και με τη σιγουριά ότι οι υπόλοιποι μετανάστες καθώς ήταν χωρίς χαρτιά, δεν θα μπορούσαν να τον αναζητήσουν. Είχε επίσης την υπόσχεση της κυβέρνησης για τον αδερφό του. Μετά από κάποιο καιρό στην Αθήνα, ο Reza έμαθε ότι στην πόλη υπάρχουν πολλές καταλήψεις στέγασης μεταναστών. Αυτοπαρουσιάστηκε ως πρόσφυγας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μεταναστών. Σύντομα, βέβαια ανακάλυψαν πως για κάθε μετανάστη που ο Reza έστελνε σε κατάληψη, έπαιρνε ένα χρηματικό ποσό από Ευρωπαϊκή ΜΚΟ με την οποία είχε διασυνδέσεις…
Ο ίδιος είχε δημιουργήσει και το επεισόδιο με τον αστυνομικό που τον χτύπησε πρώτος για να φυγαδεύσει παράνομα τον αδερφό του με αποτέλεσμα να την πληρω΄σει ο αστυνομικός που του είχε απαντήσει, όπως έπρεπε και όπως ορίζουν οι νόμοι.