Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 2

ΕΦΘΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

Γράφει ο Αμφικτύων

Εδώ γίνεται εκτεταμένη εισβολή και κατοχή ακριτικών νησιών μας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ-όπως και η προκάτοχη της του Συριζα- δεν έχει ούτε είχε προφανώς αποτελεσματική πολιτική για την αντιμετώπιση της εισβολής.

Σήμερα 31/8/2019 βγήκε ο άλλοτε λαλίστατος διεθνολόγος και νυν βουλευτής κ. Συρίγος και είπε ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο ΝΑΤΟ και να ζητήσουμε την ενίσχυση της
FRONTEX. Τώρα που έγινε βουλευτής έχασε τα λόγια του και έγινε αγνώριστος. Τόσο πολύ τους αλλάζει η εξουσία; Τι να κάνει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX; Να κάνει «ντακα-ντάκα» την Τουρκία; 



Το θέμα των προσφύγων είναι όπλο από κοινού των ΗΠΑ και της Τουρκίας-ίσως και της Ρωσίας- η κάθε μια το χρησιμοποιεί για δικούς της λόγους. Οι ΗΠΑ για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη και να την αποσταθεροποιήσουν ώστε να τεθεί και πάλι κάτω από το πέλμα τους, όπως ήταν κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Η Τουρκία για να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους σκοπούς της δηλαδή τον διαμελισμό της Ελλάδος και την φινλανδοποίηση της, ενώ βραχυπροθέσμως επιδιώκει τη συμμετοχή της εξ ίσου στην διανομή των Ελληνικών υδρονονανθράκων της Ανατ. Μεσογείου και του Αιγαίου. Προς τούτο έχουν συμφωνήσει και οι ΗΠΑ όπως δείχνουν με τις δηλώσεις τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «περί μοιράσματος των Κυπριακών υδρογονανθράκων εξ ημισείας με τους Τουρκοκυπρίους».


Όσον αφορά στην Ε.Ε εδώ και χρόνια έχει καταστήσει την Ελλάδα χώρα-αποθήκη των λαθρομεταναστών με ανοιχτά τα σύνορα εισόδου αλλά κλειστά και επτασφράγιστα τα σύνορα εξόδου τούτων. Και ενώ το πρόβλημα των προσφύγων είναι διεθνές τα διάφορα κέντρα το έκαναν Ελληνικό διότι βρήκαν δουλοπρεπείς ελληνικές κυβερνήσεις και τις εξεβίασαν με το χρέος και τις λάδωσαν με πακέτα για την συντήρηση δήθεν των λαθρομεταναστών εντός Ελλάδος.

Επομένως το θέμα της εισβολής των λαθρομεταναστών τούτες τις στιγμές είναι καθαρά ελληνικό πρόβλημα . Η Τουρκία κάνει τούτες τις ώρες εισβολή στα νησιά μας και εμείς κοιτάζουμε αλλού, στον ουρανό και δίνουμε αερομαχίες, ενώ τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν την τουρκική προπαγάνδα και το αφήγημα του λαλίστατου Ερντογάν. Κανείς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ούτε να μας λυπηθεί. 

Μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση ΑΜΕΣΑ: 


1/ Να σταματήσει δια «πυρός και σιδήρου» την εισβολή. Προς τούτο να χρησιμοποιήσει το Π.Ν μας, το Λ.Σ και την Εθνοφυλακή ώστε να κρατούν δια πυρός κλειστές τις διόδους εισόδου

2/ Να κλείσει τις θάλασσες μας, τους λιμένες, τις ακτές μας στην πλεύση των λαθρομεταναστευτικών σκαφών, καθώς και τα επίγεια σύνορα μας. 

3/ Να επιστρέφει άμεσα τους τυχόν αποβιβασθέντες λαθρομετανάστες στις χώρες τους. 

4/ Να σταματήσει την παροχή βοηθείας από το Λ.Σ διότι η βύθιση των πλοιαρίων είναι σκόπιμη. 

5/ Να ναρκοθετήσει τις επίμαχες ακτές και να θέσει εμπόδια ώστε να εμποδίζεται η προσέγγιση των φουσκωτών λέμβων.

6/ Με εναέρια, επίγεια και θαλάσσια παρατηρητήρια να επιτηρεί νυχθημερόν τις θαλάσσιες διόδους.

7/ Να ανοίξει τα σύνορα ώστε να διερρέουν οι πρόσφυγες προς Ευρώπη ώστε να ευαισθητοποιηθεί προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα (στρατιωτικά, οικονομικά κ.α) κατά της Τουρκίας.

Είναι καιρός να προστατεύσουμε επί τέλους την Ελληνική επικράτεια και να αντιμετωπίσουμε όπως κάνουν όλα τα κράτη που σέβονται τον εαυτόν τους την προκλητική Τουρκία. Τα λόγια και η κατευναστική πολιτική απέτυχαν και μας έφεραν στην παρούσα δεινή θέση. 


Αμφικτύων 

31/8/2019 


*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών  

http://amphiktyon.blogspot.com/