Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16

Ο κύριος Δένδιας ομιλεί ως υπουργός Εξωτερικών ή ως Δένδιας;

Ο κύριος Δένδιας ομιλεί ως υπουργός Εξωτερικών ή ως Δένδιας;
Προφανώς γνωρίζω ότι ο κ. Δένδιας είναι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αυτό που παραμένει ερώτημα είναι αν οι δηλώσεις του, αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών, είναι στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή προσωπικές απόψεις του κ. Δένδια.
Είναι βέβαια οξύμωρο ένας υπουργός, τόσο κομβικού υπουργείου και για τόσο σημαντικό ζήτημα να εκφράζει προσωπικές και όχι κυβερνητικές θέσεις, αλλά στο παρελθόν το έχουμε ζήσει, ειδικά στη μνημονιακή εποχή.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλει η κυβέρνηση και κυρίως ο πρωθυπουργός να λάβουν σαφέστατη θέση, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, που βέβαια δεν μπορεί να διαφοροποιείται από αυτή που προεκλογικά είχε ο κ. Μητσοτάκης.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να κάνει κυβίστηση.
Ούτε βέβαια επιτρέπεται να παρακολουθεί με απάθεια τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών και... εσχάτως της αδερφής του, αν αυτές δεν είναι εναρμονισμένες με την κυβερνητική γραμμή.
Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε και οι πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τις κυβιστήσεις.
Έδωσαν σαφή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για να μην ζήσουν ξανά τα ίδια και να εφαρμόσει η ΝΔ τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες.
Όταν μιλούμε για προεκλογικές δεσμεύσεις, αυτές δεν αφορούν μόνο σε θέματα οικονομίας, αλλά στο σύνολο της πολιτικής και της αντιμετώπισης των ζητημάτων, όπως είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά.
Το ότι τις πρώτες μέρες οι πολίτες και τα στελέχη της ΝΔ είχαν "καταπιεί" κάποιες επιλογές δεν συνεπάγεται κανενός είδους ασυλία και σε κανέναν.
Το φορτίο είναι βαρύ και το γνώριζαν όλοι. Σήμερα λοιπόν, όχι αύριο ξεκάθαρη θέση από όλους...
 antinews.gr