Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14

Άγριο ξέσπασμα Κραουνάκη κατά της Άννας Παναγιωταρέα: «Βγήκε αυτό το τρισάθλιο σούργελο…»

1
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ένα άρθρο που έγραψε η Άννα Παναγιωταρέα στον Ελεύθερο Τύπο, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Είναι τώρα δυο μήνες που η αλλαγή του κλίματος άρχισε να… κυκλοφορεί στον δρόμο. Πρώτη φορά παρατηρώ τους συμπολίτες μας πιο χαλαρούς, λιγότερο
επιθετικούς, πιο φροντισμένους, σε πλήρη απόρριψη των αμπέχονων και του αφάνα style μαλλί των γυναικών, δηλαδή όσα αποτελούσαν ενός είδους σήμα κατατεθέν συριζαϊκό. Ακόμη και στη Βουλή , εκεί που βλέπαμε ενδυματολογικές επιλογές ανάλογες με εκείνες όταν πάμε το Σάββατο στην λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου, τώρα υπερισχύουν οι γραβάτες και τα σακάκια».
Ολόκληρο το κείμενο που έγραψε η Άννα Παναγιωταρέα
Αλλάζει το κλίμα…
Τι μας έλεγαν οι παλαιοί οικονομικοί συντάκτες όταν εμείς -νέοι τότε- πολιτικοί συντάκτες γράφαμε για ανάπτυξη , επενδύσεις , θέσεις εργασίας, όπως μας δήλωναν οι εκάστοτε κυβερνητικοί; « Μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε. Αλλά η Οικονομία είναι ζήτημα κλίματος. Κι άμα αυτό δεν αλλάξει, αυτά που σας λένε οι πηγές σας, δεν σημαίνουν τίποτε».
Αυτό το δόγμα παραμένει ως σήμερα ακλόνητο. Δεν γυρίζει το κλίμα; Η Οικονομία δεν παίρνει επάνω της. Στα τέσσερα χρόνια που ο Τσαλακώτος εφάρμοσε το σχέδιο-δεν ντράπηκε να το ομολογήσει- εξόντωσης της μεσαίας τάξης για να μαζέψει τα ματωμένα πλεονάσματα- οι ΣΥΡΙΖΑίοι τα έλεγαν έτσι το 2014 αλλά από το 2015 τα βάφτισαν ευγενώς μαξιλάρι- το κλίμα το έφαγε εντελώς ο γάϊδαρος. Πέσαμε σε εθνική κατάθλιψη και ο καθένας προσπαθούσε να περισώσει ό,τι μπορούσε για να επιβιώσει.
Είναι τώρα δυο μήνες που η αλλαγή του κλίματος άρχισε να… κυκλοφορεί στον δρόμο. Πρώτη φορά παρατηρώ τους συμπολίτες μας πιο χαλαρούς, λιγότερο επιθετικούς, πιο φροντισμένους, σε πλήρη απόρριψη των αμπέχονων και του αφάνα style μαλλί των γυναικών, δηλαδή όσα αποτελούσαν ενός είδους σήμα κατατεθέν συριζαϊκό. Ακόμη και στη Βουλή , εκεί που βλέπαμε ενδυματολογικές επιλογές ανάλογες με εκείνες όταν πάμε το Σάββατο στην λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου, τώρα υπερισχύουν οι γραβάτες και τα σακάκια

Οι πολίτες με μια κυβέρνηση εκδικητική, με πολάκειους τρόπους και συμπεριφορά αυταρχική αναγκάζονταν να υιοθετήσουν τα πρότυπα «της άρχουσας τάξη της πρώτης φοράς αριστερά» δίνοντας στη βουλή την εικόνα εξελιγμένης συγκέντρωσης νεοτρωγλοδυτών.
Τώρα, μετά από δυο μήνες η όποια αμφιβολία για την σταθερότητα της νέας κυβέρνησης εξαφανίστηκε. Το πρόγραμμα για να αποκατασταθεί η τάξη στην Ελλάδα που διαταράχθηκε σε όλα τα επίπεδα, για τα τεσσερισήμισι χρόνια, εφαρμόζεται. Οι πληγές που άνοιξε η άναρχη διακυβέρνηση θα επουλωθούν.
Ο Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός γραφείου. Είναι της μάχης και της πράξης,με τρόπο ήπιο και αποφασιστικό. Βλέπω πόσο ξαφνιάζεται ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ένα άλλο ύφος από βήματος βουλής. Ούτε απειλές, ούτε φωνές, ούτε υπονοούμενα. Καθαρές κουβέντες. Οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν το περίμεναν. Δηλώνουν ι εντυπωσιασμένοι, ότι ξαφνιάζονται πως γίνονται τόσα πράγματα με γοργούς ρυθμούς, μέσα σε εξήντα μέρες. 
Πώς περιγράψουμε όλα αυτά με δυο λέξεις; Αλλάζει το κλίμα. Επιστρέφουν τα χαμόγελα. Στο περιθώριο η γκρίνια και η μιζέρια. Μπορεί ακόμη τα οικονομικά μεγέθη να μη άλλαξαν, όμως η αισιοδοξία και η ελπίδα αλλάζουν το κλίμα. Τα άλλα έπονται.
Άννα Παναγιωταρέα
Αλλάζει το κλίμα…
Τι μας έλεγαν οι παλαιοί οικονομικοί συντάκτες όταν εμείς -νέοι τότε- πολιτικοί συντάκτες γράφαμε για ανάπτυξη , επενδύσεις , θέσεις εργασίας, όπως μας δήλωναν οι εκάστοτε κυβερνητικοί; « Μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε. Αλλά η Οικονομία είναι ζήτημα κλίματος. Κι άμα αυτό δεν αλλάξει, αυτά που σας λένε οι πηγές σας, δεν σημαίνουν τίποτε».
Αυτό το δόγμα παραμένει ως σήμερα ακλόνητο. Δεν γυρίζει το κλίμα; Η Οικονομία δεν παίρνει επάνω της. Στα τέσσερα χρόνια ...
Δείτε περισσότερα
 makeleio.gr