Κυριακή, Σεπτεμβρίου 1

Εάν έχετε τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος δεν κινδυνεύετε από Αλτσχάιμερ!

1
Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Sheffield, είναι η πρώτη που δείχνει ότι ο τύπος αίματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, και την εκδήλωση ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό Brain Research Bulletin, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα αποτελέσματα από 189 Μαγνητικές Τομογραφίες (MRI) σε υγιείς εθελοντές. Υπολόγισαν τις ποσότητες της φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο και διερεύνησαν τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων τύπων του αίματος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα άτομα με «O» τύπο αίματος έχουν περισσότερη φαιά ουσία στον εγκέφαλό τους από ό, τι εκείνοι με «Α», «Β» ή «ΑΒ» τύπο αίματος, κάτι που δρα προστατευτικά ενάντια σε νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, όπως αναφέρει το strange.

«Κατά πάσα πιθανότητα η βιολογία των τύπων αίματος επηρεάζει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε πώς και γιατί συμβαίνει αυτό», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Αναλένα Βενέρι.