Τρίτη, Σεπτεμβρίου 3

Απομονωμένος στην Αλόννησο γράφει βιβλίο – σοκ για το Μακεδονικό ο Κοτζιάς

Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι ο πρώην ΥΠΕΞ θα προβεί σε αποκαλύψεις για το ρόλο που διαδραμάτισαν σημαίνοντα πρόσωπα στην υπογραφή της Συμφωνίας των ΠρεσπώνΑπομονωμένος στην Αλόννησο γράφει βιβλίο - σοκ για το Μακεδονικό ο Κοτζιάς Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ το βιβλίο που ετοιμάζει αυτό τον καιρό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς σε αυτό αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά σε συγκεκριμένες συζητήσεις, έγγραφα και παρασκηνιακές συναντήσεις
εντός και εκτός συνόρων που οδήγησαν στην υπογραφή της επίμαχης διακρατικής συνομολόγησης αρχές καλοκαιριού του 2018 με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται εδώ και βδομάδες απομονωμένος στο εξοχικό που διατηρεί στην Αλόννησο και γράφει συνεχώς. Ως γνωστόν είναι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε τα λόγια τους κάτι που απέδειξε και όταν ήταν βουλευτής, δημοσιοποιώντας αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του ΥΠ.ΕΞ. για πολιτικούς του αντιπάλους.
Αυτή τη φορά από την Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μπορεί να φέρει στην επιφάνεια γεγονότα που μπορεί ακόμη και να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια ενώ εύλογη είναι η απορία εάν και κατά πόσο θα δοθεί επιτέλους στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης που είχε στείλει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα Οκτωβρίου του περασμένου έτους, μετά την έντονη λογομαχία που είχε με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εταίρος έχει χαρακτηρίσει τον κ. Κοτζιά «ολετήρα», προσθέτοντας ότι είχε στήσει «με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών εγκληματική οργάνωση» για την παράδοση της Μακεδονίας.
Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να μάθουμε εάν και κατά πόσο υπήρξαν διεθνείς πιέσεις για το κλείσιμο του ζητήματος που αφορούσε το όνομα των βορείων γειτόνων μας, αλλά και ποια στάση είχαν κρατήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Το πόνημα είναι πιθανόν να κυκλοφορήσει πρώτα στα αγγλικά και μετά να μεταφραστεί στα ελληνικά όπως είχε κάνει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με το δικό του.
 newsbeast.gr