Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22

Η οδύσσεια του να ενεργοποιήσεις μια κάρτα αναλήψεων στην Εθνική Τράπεζα

 Η οδύσσεια του να ενεργοποιήσεις μια κάρτα αναλήψεων στην Εθνική Τράπεζα
Άθλια η αντιμετώπιση του πελάτη
Έκανα το λάθος να ξεχάσω την κάρτα μου στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας πριν από 3,5 μήνες. Πολύ πριν προκύψει θέμα capital controls, κλειστών τραπεζών κ.λπ. Όταν την αναζήτησα μου εξήγησαν ότι δεν μπορούσαν να μου την επιστρέψουν. Έπρεπε να εκδοθεί νέα κάρτα.

Οκ, το προχώρησα. «Θα την λάβετε σε μια εβδομάδα, στην καλύτερη περίπτωση», μου είπαν. Πέρασε μια εβδομάδα, πέρασαν δύο, πέρασαν τρεις. «Σας έχει σταλεί από τις 20 Μαΐου»με ενημέρωσαν. Πήγα διακοπές, επέστρεψα. Η κάρτα πουθενά. Κάποια στιγμή έμαθα ότι είχε επιστραφεί… Μόνο αυτή, καθώς λαμβάνω την υπόλοιπη αλληλογραφία μου κανονικά.
Ζήτησα να μου σταλεί στο υποκατάστημα που συνεργάζομαι για αποφυγή νέων προβλημάτων. "Δεν γίνεται αυτό" με ενημέρωσαν, τελικά έδωσα τη διεύθυνση της εργασίας μου. Με τα πολλά την έλαβα στις 2 Αυγούστου.
Έλα που ήθελα να την ενεργοποιήσω κι όλας. Νέα οδύσσεια. Στο συνοδευτικό έγγραφο αναφέρεται ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις την κάρτα σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Δεν λέει όμως ότι χρειάζεται εκκαθαριστικό εφορίας και άλλα πολλά. «Αλλιώς» μου λέει η υπάλληλος «μπορείτε να την ενεργοποιήσετε τηλεφωνικά στο 181818».
Σήμερα 4 Αυγούστου 2015 κάλεσα το 181818 στις 2 το μεσημέρι. Επί τρία τέταρτα περίμενα στην αναμονή στο τηλέφωνο να με συνδέσουν με κάποιον αρμόδιο. Τελικά το έκλεισα και σκέφτηκα να δοκιμάσω ξανά το απόγευμα που υπέθεσα ότι δεν θα υπάρχει τόσος φόρτος. Κάλεσα στις 17:59 και έπειτα από δυο ώρες στην αναμονή και συγκεκριμένα στις 19:57 το έκλεισα, μη αντέχοντας άλλο.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που αφενός δεν υπάρχει ιδιαίτερη δουλειά στις τράπεζες καθώς υπολειτουργούν, ενώ άπαντες σπεύδουν να εκδώσουν κάρτες για να εξυπηρετηθούν. Και όλοι υπόκεινται στη συγκεκριμένη ταλαιπωρία.
ΝΤΡΟΠΗ. Και μάλιστα όταν την ίδια στιγμή ανταγωνιστική τράπεζα εκδίδει αυθημερόν κάρτα.
N.NΤ. 
 www.thebest.gr