Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28

Τσίπρας: «Όσο είδε ο Μητσοτάκης τον Τραμπ άλλο τόσο τον είδαμε και εμείς»

vouli-syntagmatiki-mitsotakis-tsipras
Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρας, ο πρωθυπουργός ναι μεν είδε για 20 δευτερόλεπτα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, «αλλά συνάντηση δεν έκανε»
Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ανέφερε πως ένας από τους βασικούς στόχος ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. «Όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης» σχολίασε με νόημα.

«Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20» να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε» συνέχισε και συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων».
Από την άλλη, σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε πως «για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο». «Και το χειρότερο», συνέχισε, «τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών».
«Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητούσαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη» τόνισε στη συνέχεια.
«Οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.makeleio.gr