Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15

Ο προστάτης του τρόπου ζωής μας Μαργαρίτης Σχοινάς

Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Μέχρι να κατανοήσουμε ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες του επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, ενδεχομένως θα έχει ολοκληρωθεί η προσοδοφόρος θητεία του χωρίς να το έχουμε καταφέρει. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν ενθουσιασμό σε διάφορα ΜΜΕ και, φυσικά, στην κυβέρνηση, ο Μαργαρίτης Σχοινάς (δι)ορίστηκε σε μια από τις θέσεις των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνοντας την ευθύνη της προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.


Για έναν γραφειοκράτη γέννημα θρέμμα των μηχανισμών των Βρυξελλών, όπως είναι ο Σχοινάς, το σκαρφάλωμα εκεί γύρω στην κορυφή της πυραμίδας της ιεραρχίας αποτελεί σίγουρα προσωπική επιτυχία και απόδειξη των ικανοτήτων αναρρίχησης που απαιτούνται.

Εκτός από τον Σχοινά ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει και η ελληνική κυβέρνηση για το ότι ο άνθρωπος που πρότεινε (ο Σχοινάς δηλαδή) για μια από τις θέσεις των επιτρόπων πήρε «κάτι παραπάνω», έγινε αντιπρόεδρος, με το καθήκον μάλιστα να προστατεύει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας…

Υπάρχουν σίγουρα, ωστόσο, και κάποιοι που δεν τους είναι εύκολο να συμμεριστούν αυτήν την ικανοποίηση που διατυπώνεται τόσο έντονα. Πρόκειται για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι ακριβώς σημαίνει προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Από ποιους άραγε απειλείται; Με ποιους τρόπους θα μας προστατεύσει άραγε ο Σχοινάς;

Ως γνήσιο τέκνο του ευρωμηχανισμού, ο Σχοινάς ασφαλώς και θα συμμερίζεται απόλυτα τις αποφάσεις που οι Ευρωπαίοι έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής - μεταναστευτικής «απειλής».

Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες έχουν σφραγίσει τις εξόδους της Ελλάδας μετατρέποντας τη χώρα σε φράγμα και αποθήκη, έτσι ώστε πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία να εγκλωβίζονται εδώ για να μην απειλήσουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής των Βορειοευρωπαίων.

Πώς θα βοηθήσει, λοιπόν, ο – ένας από τους οκτώ – αντιπρόεδρος Σχοινάς στην προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής; Εργαζόμενος για να πάψει η Ελλάδα να αποτελεί αποθήκη ανθρώπων ή ενισχύοντας το ελληνικό φράγμα, παρά το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα αντιμετωπίσει, όπως συμβαίνει και μέχρι τώρα, ένα βάρος που δεν της αναλογεί;

Οι απαντήσεις σ’ αυτά και άλλα συναφή ερωτήματα έχουν ήδη δοθεί εμπράκτως από τον Σχοινά. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε καταφέρει όσα κατάφερε στη σπουδαία αναρριχητική σταδιοδρομία του στην ευρωπαϊκή Βαβέλ

http://www.topontiki.gr/