Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 2

Μόνο ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ένα ισoπεδωτικό blitzkrieg κατά του Μητσοτάκη

Το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου και οι ανήθικες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ
Mε ένα ισoπεδωτικό όσο και συναρπαστικό blitzkrieg, ο μηντιακός όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπολύει κινηματογραφική επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία παρουσιάζει ήδη τις πρώτες ενδείξεις ζαλισμένου κοτόπουλου.
Aπό τoν Ian Ford
Ο σχεδόν ανήθικος, απέναντι στους συνεπείς καταναλωτές, τρόπος με τον οποίο το δίδυμο
Χατζηδάκη-Στάσση επιχειρεί να διασώσει τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ (έρχεται να τιμωρήσει τους συνεπείς καταναλωτές τους οποίους χρεώνει με νέες αυξήσεις) κάνει να αναρωτιέται κανείς γιατί να παραμείνουν στη ΔΕΗ από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον και εναλλακτικοί πάροχοι;
Οπως αναφέρει αναλυτικά στο ρεπορτάζ της η Μάχη Τράτσα, το οποίο δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής», η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ «κλείδωσε» με αυξήσεις από 16,4% έως 19,4% στην τιμή της κιλοβατώρας, τις οποίες πρότεινε η κυβέρνηση και υιοθέτησε την Παρασκευή το ανανεωμένο ΔΣ της επιχείρησης, υπό τον κ. Γιώργο Στάσση.
Στην ίδια έκδοση ο θρυλικός συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου με ένα άρθρο-φωτιά ζητά την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και έχει κάθε δίκιο.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στηρίζει την άποψη του Νίκου μια και προτιμάμε το οικείο ΠΑΣΟΚ από τα πλουσιόπαιδα Πάνο Σκουρλέτη (ο επονομαζόμενος εφοπλιστής) και Αλέξη (έχω και σκάφος, πάμε μια βόλτα;) Τσίπρα.
Με το που διάβασε το άρθρο του Νίκου το χαζοεπιτελείο του ΚΙΝΑΛ πάσχισε να απαντήσει ψελλίζοντας κάτι ασυναρτησίες.

Ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», προειδοποιεί ότι «όσοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν τούτο το δεδομένο ή να βρουν διαδικαστικά τερτίπια για να αποφύγουν ανοικτές εκλογές μόνο κακό στο κόμμα κάνουν. Αλλοιώνουν την γνήσια δημοκρατική παράδοση της παράταξης».
Ζητά συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο και κατόπιν εκλογή αρχή από τη βάση και τονίζει ότι «η προσπάθεια «αποπασοκοποίησης» έγινε με μία σειρά αποτυχημένων εγχειρημάτων όπως η «Ελιά», η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και εν τέλει και το «Κίνημα Αλλαγής».
Όπως λέει μεταξύ άλλων, «η παράταξη με την μεγάλη δημοκρατική παράδοση πρέπει και οφείλει στον κόσμο της να αναγεννηθεί. Εάν ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ, τότε η απήχηση μας και ο ρόλος μας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας είναι δεδομένη».
Τι απαντά το οξυδερκές επιτελείο Γεννηματά για το συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Ερωτηθείς για το πότε θα γίνει το εξαγγελθέν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, δεν το προσδιόρισε χρονικά, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί το Κίνημα Αλλαγής:
«Η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χρονικά προσδιορισθεί για τον Δεκέμβριο και θα γίνει με τρόπο που ορίζει το πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής και μας δεσμεύουν όλους. Με στόχο την προσαρμογή της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ στα νέα δεδομένα που προτάσσουν την πολιτική και οργανωτική λειτουργία του νέου φορέα έναντι των αντίστοιχων λειτουργιών όλων των κομμάτων και των σχημάτων που συμμετέχουν σε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις του συνεδρίου του ήδη από το 2015 είχε την πρωτοβουλία για την δημιουργία νέου φορέα και θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας στήριξης του Κινήματος Αλλαγής».

Το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Ο πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και τους Φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα χρόνια». Αυτό αναφέρει κατά γράμμα το άρθρο 41 στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Όσοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν τούτο το δεδομένο ή να βρουν διαδικαστικά τερτίπια για να αποφύγουν ανοικτές εκλογές μόνο κακό στο κόμμα κάνουν. Αλλοιώνουν την γνήσια δημοκρατική παράδοση της παράταξης. Και φυσικά, καταστρατηγείται το ίδιο το καταστατικό και καθιστά την όποια άλλη οδό ως μη νόμιμη. Μπορεί, δηλαδή, οποιοσδήποτε μέλος να προσφύγει στην δικαιοσύνη σε περίπτωση αλλοίωσης του καταστατικού και φυσικά θα δικαιωθεί πανηγυρικά.
Η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση εφαρμόστηκε από το 2004 και μετά. Ήταν μια καινοτομία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, μία διαδικασία, που έφερε μια νέα πνοή στο πολιτικό σύστημα. Αν θέλετε, άλλαξε το ρου της ιστορίας, εφόσον στην συνέχεια υιοθετήθηκε και από την Νέα Δημοκρατία. Έφερε έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προσκήνιο και τελικά τον έκανε και σημερινό πρωθυπουργό. Τούτο το δημοκρατικό εγχείρημα απορρίφθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο αρχηγός του δικαιολόγησε την θέση αυτή λέγοντας ότι «δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας.»
Το να θέλουν ορισμένοι να αποφύγουμε τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ από την βάση είναι ένα βήμα προς τα πίσω, μια οπισθοδρόμηση στις πραγματικές μας αξίες. Αν δεν γίνουν εκλογές όπως ορίζει το καταστατικό, το κόμμα θα μπει σε μια ανώφελη και επικίνδυνη εσωστρέφεια που θα συρρικνώσει και άλλο την όποια απήχηση έχει ακόμη στον κόσμο.
Για να ανοίξει τα «φτερά» του, το ΠΑΣΟΚ πρέπει – και αυτό είναι το μάθημα της Δημοκρατίας αλλά και του Ανδρέα – να έρθει και πάλι κοντά στον λαό. «Μαγειρέματα» πίσω από κλειστές πόρτες με επιχειρήματα που προσβάλλουν την νοημοσύνη των προοδευτικών πολιτών, θυμίζουν τακτικές κλειστών και αυταρχικών κομμάτων παλιότερης εποχής. Άρα κατόπιν συνεδρίου, εκλογές. Έτσι θα αποκτήσουμε τον σωστό «αέρα» για την πορεία προς τα εμπρός.
Ο υποψήφιος/υποψήφια πρόεδρος έχει ένα θέμα να απαντήσει σε αυτές τις εκλογές: θα συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να υφίσταται ως κόμμα ή όχι; Φυσικά όποιος κατέβει για αρχηγός πρέπει να πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ! Η προσπάθεια «αποπασοκοποίησης» έγινε με μία σειρά αποτυχημένων εγχειρημάτων όπως η «Ελιά», η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και εν τέλει και το «Κίνημα Αλλαγής».
Αυτό το μήνυμα αποκόμισα απ’ τα ταξίδια μου ανά την Ελλάδα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Και όχι μόνο εγώ: το ίδιο μήνυμα αποκόμισαν όλοι οι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές. Είδαν ότι ο κόσμος συγκινείται, συσπειρώνεται και συμμετέχει μόνο με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ και στον ιδρυτή του.
Είδα επίσης διάφορους υποψηφίους που μέχρι πριν λίγο καιρό απέφευγαν να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, να σηκώνουν την σημαία του (!), να θυμούνται ξαφνικά ότι η μεγάλη παράδοση της δημοκρατικής παράταξης συνεχίζεται ως ΠΑΣΟΚ, να μεταλλάσσονται μπροστά στα έντονα αιτήματα του κόσμου, να ανακαλύπτουν τη δύναμη του λαού στο ΠΑΣΟΚ (οι ίδιοι που μιλούσαν για το τέλος του).
Δεν γίνεται να πετάμε στον κάδο της ιστορίας τα σύμβολά του, επειδή κάποιοι έχουν ενοχικό σύνδρομο για τα όποια λάθη του παρελθόντος. Το μήνυμα στις προηγούμενες εκλογές το έδωσε ο ίδιος ο λαός, και το ακούσαμε όλοι μας: ΠΑΣΟΚ και μόνο ΠΑΣΟΚ.
Το επικείμενο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο έχει μόνο ένα θέμα να αναδείξει: Το αίτημα για το «όλον ΠΑΣΟΚ.» ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, απομεινάρια του ΔΗΜΑΡ, και λοιπές κινήσεις και τάσεις, όταν έρθει η στιγμή, να ενταχθούν όλα στο ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον Μάρτιο δεν πέτυχε τον σκοπό του, δηλαδή την ομογενοποίηση των κομμάτων. Τα κόμματα κάτω από την «ομπρέλα» του ΚΙΝΑΛ υπάρχουν ακόμη και βγάζουν μάλιστα και τις δικές τους ανακοινώσεις. Παράλογο δε αλλά αληθινό μεν, ότι άτομα που είχαν πρωτοστατήσει στην αλλαγή του φορέα και εκείνοι εμμέσως αποδέχονται ότι ήταν λάθος και ζητούν επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ…
Η παράταξη με την μεγάλη δημοκρατική παράδοση πρέπει και οφείλει στον κόσμο της να αναγεννηθεί. Εάν ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ, τότε η απήχηση μας και ο ρόλος μας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας είναι δεδομένη. Αυτό πρέπει να είναι το διακύβευμα στο επερχόμενο συνέδριο αλλά και για τις ανοικτές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. .
Τι ζητάμε?
Όχι επιστροφή στο παρελθόν αλλά επιστροφή στις πραγματικές αξίας του ΠΑΣΟΚ, εκείνες του σοσιαλισμού. Με ανοικτές διαδικασίες!
https://kourdistoportocali.com