Τετάρτη, Οκτωβρίου 9

20 δερματολόγοι μας δίνουν τις συμβουλές τους για την τριχόπτωση

Το ήξερες ότι η τριχόπτωση εμφανίζεται κυρίως φθινόπωρο και άνοιξη και επηρεάζει εξίσου τους άνδρες και τις γυναίκες;


Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στο υπόλοιπο σώμα. Τα αίτια πρόκλησής της μπορεί να είναι διαφορετικά.Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση, αρκεί να απευθυνθείς στο γιατρό εγκαίρως από τη στιγμή που θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις ανησυχητικά συμπτώματα.

20 δερματολόγοι του doctoranytime επισημαίνουν ότι το σύμπτωμα που ανησυχεί έναν ασθενή και τον φέρνει στο ιατρείο είναι η αραίωση των μαλλιών.
Υπάρχουν πολλά είδη τριχόπτωσης; Πώς θα διαπιστώσω ποιο έχω;
Κι όμως υπάρχουν αρκετά είδη τριχόπτωσης που καθορίζονται από το αίτιο πρόκλησης αλλά και από το βαθμό έκτασής της.
Η φυσιολογική τριχόπτωση που συμβαίνει σε κάθε άτομο περιορίζεται στην απώλεια 100 τριχών ημερησίως.
Η ανδρογενετική εκδηλώνεται με αραίωση των τριχών στο πλάι αλλά και πάνω στο κεφάλι.
Η γυροειδής εκδηλώνεται λόγω αυτοάνοσου νοσήματος.
Η διάχυτη εκδηλώνεται σε μεγάλο μέρος του κεφαλιού.
Η τραυματική εκδηλώνεται ως απόρροια κάποιου τραυματισμού στην περιοχή, όπου οι τρίχες δεν αναφύονται.
Η πρωτογενής ουλωτική χτυπά τα τριχοθυλάκια και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αλωπεκία.
Η δευτερογενής ουλωτική εκδηλώνεται με συνοδά συμπτώματα και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αλωπεκία.

Πριν αποφασίσεις να αγνοήσεις την απώλεια τριχών, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν υποκρύπτεται κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Κάνε μία επίσκεψη στο γιατρό, βρες το είδος αλωπεκίας που έχεις και εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για κάτι που δεν επηρεάζει συνολικά την υγεία σου, τότε μπορείς να το αμελήσεις.
Αν όμως, δε θες να το αγνοήσεις και σε ενδιαφέρει η εξωτερική σου εμφάνιση, τότε μπορείς σίγουρα να λάβεις τη θεραπεία που χρειάζεσαι για να ανακτήσεις τα μαλλιά σου και την αυτοπεποίθησή σου.
Αν η τριχόπτωση δεν είναι τόσο εκτεταμένη μπορείς να εφαρμόσεις τις ειδικές φαρμακευτικές λοσιόν τόνωσης. Η εφαρμογή τους γίνεται με μασάζ και βασικός στόχος αυτών των προϊόντων είναι η τόνωση της τρίχας από τη ρίζα της. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή των λοσιών αυτών, καθώς πρέπει να είναι φαρμακευτικές και εγκεκριμένες.
Οι γιατροί του doctoranytime συνιστούν πριν ο ασθενής λάβει κάποια θεραπευτική λοσιόν, να επισκεφθεί το γιατρό του, ώστε να διαπιστωθεί ποιο είδος τριχόπτωσης έχει. Είναι σημαντικό να προσέξει να τηρεί πάντα τη δοσολογία που θα ορίσει ο γιατρός και να αποφεύγει τις ερεθιστικές ουσίες. Αναλόγως με τη διάγνωση η λοσιόν συνήθως πρέπει να περιέχει είτε μινοξιδίλη είτε jingko biloba ανά περίπτωση.
Μάθε περισσότερα για τις θεραπείες κατά της τριχόπτωσης εδώ. 
Πώς θα προλάβεις την τριχόπτωση;
Βούρτσισέ τα με το σωστό τρόπο​:​ ​​Απόφυγε να χτενίζεις τα μαλλιά σου με δύναμη και χρησιμοποίησε προϊόντα που τα μαλακώνουν και τα ξεμπερδεύουν.
Μη χρησιμοποιείς πολλές χημικές τεχνικές στα μαλλιά σου​: Αν πρέπει απαραιτήτως να βάψεις τα μαλλιά σου ή να αλλάξεις το φορμάρισμά τους, φρόντισε τουλάχιστον να μην το κάνεις τόσο συχνά και να αφήνεις ικανά μεσοδιαστήματα από την εφαρμογή της κάθε μεθόδου που επιλέγεις. Πρόσεξε τα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιείς​: Η επιλογή του σαμπουάν και της κρέμας μαλλιών είναι πολύ σημαντική για την υγεία της τρίχας σου. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγεις τον τύπο των προϊόντων περιποίησης που προορίζεται για τα δικά σου μαλλιά. Αν παρουσιάζεις προβλήματα τριχόπτωσης, προτίμησε τα φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.
Aπό την συντακτική ομάδα του doctoranytime.  


 https://www.pharmacy295.gr/