Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στον συστημικό και υπέρμαχο της εισβολής τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, οι πρόσφυγες «έρχονται με φουσκωτές βάρκες στο λιμάνι της Σύμης, σαν τουρίστες, ανενόχλητοι, περνάνε διαβατηριακό έλεγχο αν είναι από τρίτες χώρες. Αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δεν ασχολείται ή είναι ανίκανοι. Είναι ελεύθεροι, περιφέρονται στο νησί 420 μετανάστες, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πουθενά. Δεν υπάρχει καμία δομή», είπε και σχολίασε πως από τις αρμόδιες αρχές «δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Σύσκεψη στη σύσκεψη. Να παρακαλάμε τους Τούρκους να μην μας στέλνουν μετανάστες αν είναι δυνατόν. Πρέπει να δώσουμε λύση άμεσα στο πρόβλημα».
«Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής μου είπε πως δεν έχουν που να τους πάνε. Δεν με ενδιαφέρει, να βρούνε λύση που θα τους πάνε. Θα μείνουνε αυτοί και θα φύγουμε εμείς στο τέλος. Πέντε μίλια από την Τουρκία, ένα ακριτικό νησί, παρακαλάμε τον Τούρκο να μην στέλνει μετανάστες. Έρχονται καταιγίδες που θα πάνε; Έχουν ανοίξει σπίτια, έχουν κάνει τη Σύμη μία τουαλέτα, όπου βρουν κάνουν την ανάγκη τους. Έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα του σχολείου, είναι επικίνδυνο. Κοιμούνται σε κεντρικούς δρόμους με κίνδυνο να τους πατήσει κάποιο αμάξι», ανέφερε ο κ. Παπακαλοδούκας.
«Δεν έχουνε λύση είναι η απάντηση του κ. Λογοθέτη, γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. “Δεν ξέρουμε που να τους πάμε, τα υπόλοιπα κέντρα είναι γεμάτα, άλλα νησιά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από εσένα” μου είπε. Το πρόβλημα το έχει η Σύμη γιατί δεν έχει hotspot. Οι μέρες και οι ώρες περνάνε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι έχουν μωρά παιδιά στο δρόμο θα βραχούνε, θα γίνουν επικίνδυνοι. Δεν έχω ΜΑΤ, δεν έχω Πυροσβεστική, δεν έχω γιατρούς. Είναι ντροπή για τους 3.000 κατοίκους σε ένα ακριτικό νησί πέντε μίλια από την Τουρκία να αδιαφορούν», ανέφερε.

 https://odosdrachmis.gr/?p=32641