Στο Αφγανιστάν επέστρεψαν 44 αιτούντες άσυλο που απελάθηκαν από τη Γερμανία. -Στην Ελλάδα ο Κούλης τους προμαζεύει όλους, ως οικότροφους στο ελληνικό Δημόσιο και για ανταμοιβή που ήρθαν στη χώρα μας τους δίνει μισθό 400 ευρώ τον μήνα!

ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ
Στο Αφγανιστάν επέστρεψαν 44 αιτούντες άσυλο που απελάθηκαν από τη Γερμανία
Σαράντα τέσσερις Αφγανούς πολίτες απέλασε η Γερμανία με την αιτιολογία ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου της Καμπούλ, οι 44 απελαθέντες έφτασαν στη χώρα τους τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την 28η ομάδα Αφγανών που απελάθηκε από τον Δεκέμβριο του 2016. Συνολικά 720 άνθρωποι έχουν επαναπατριστεί αεροπορικώς.
Οι απελάσεις αυτές είναι ολοένα πιο αμφιλεγόμενες στη Γερμανία: οι επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής τονίζουν πως η κατάσταση στο εμπόλεμο Αφγανιστάν είναι πολύ επικίνδυνη για να γίνονται επαναπατρισμοί εκεί, ακόμη και στην περίπτωση που κρίνεται ότι δεν δικαιούνται άσυλο από τις γερμανικές αρχές.
Οι άμαχοι γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους. Συνολικά 1.366 άμαχοι σκοτώθηκαν στη σύρραξη στο Αφγανιστάν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Τη Δευτέρα τουλάχιστον 10 άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν στην Τζαλαλάμπαντ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ (ανατολικά), σε βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο που μετέφερε νεοσύλλεκτους των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων.